A zuglói rendőrök leintettek egy autót, de az nem állt meg, két utasával továbbhajtott a belváros felé. A zsaruk üldözőbe vették őket. A Dózsa György úton a két drogkereskedő kiugrott a kocsiból és megpróbáltak elfutni. A rendőrök utolérték őket, az autóban sok kábítószert találtak.

Az M3-as bevezetőn intették le az autót

A Készenléti Rendőrség járőrei március 8-án, hétfőn 17 óra 50 perckor akartak megállítani egy autót Budapesten, az M3-as autópálya bevezető szakaszán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beletapostak a gázba

A drogkereskedők nem álltak meg amikor leintették a rendőrök az autót, hanem továbbhajtottak a belváros felé. A rendőrök követték a kocsit, ami egy Dózsa György úton lévő építkezés mellett állt meg. Ezután a sofőr és utasa futva próbáltak tovább menekülni.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Kiugrottak az autóból

A két drogkereskedő hirtelen fékezett, szinte azonnal kiugrottak az autóból. Megpróbáltak elszaladni, de a város közepén ez esélytelen volt, nem sokkal később elkapták őket a rendőrök – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Kábítószer a kocsiban

A járőrök a kocsi átvizsgálásakor a csomagtartóban több, mint 1 kg kábítószergyanús anyagot találtak, amelyet a zuglói nyomozók lefoglaltak. Ez mellett volt még közel 120 ezer forint és 690 euró is a két férfinál.

Itt a lefoglalt kábítószer

Forrás: rendőrség

Kábítószer-kereső kutya

A kutatásban részt vett a BRFK Tywin nevű kábítószer-kereső kutyája és vezetője is, azonban más tiltott szert nem találtak.

Őrizetbe vették őket

A 27 éves montenegrói sofőrt és 31 éves szerb utasát előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. Kerületi Rendőrkapitányságára, ahol a nyomozók kábítószer birtoklás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket és őrizetbe vették őket.

Alkalom szüli a tolvajt

Legutóbb tavaly decemberben írtunk budapesti autós üldözésről. Akkor egy férfi leparkolt a 8. kerületben a Kálvária téren, de nem állította le az autó motorját, mondván azonnal visszajön. A tolvaj ezt használta ki, beugrott a kocsiba, gázra taposott és elhajtott. Nem sokkal később autós üldözéssé alakult az akció.

Száguldozás a körúton

A zsaruk utána mentek, de a tolvaj a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére sem állt meg, ezért a rendőrök erősítést kértek, elindult a száguldozás.

Csak néztek, mint a moziban

A megállókban várakozók csak néztek, mint a moziban, amikor elsöpört előttük egy autó, majd utána a szirénázó rendőrautók. Hogy mi lett az üldözés vége, azt ide kattintva tudod elolvasni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció, forrás: BKK