A Budapesten és az agglomerációban működő kiterjedt autótolvaj bűnbandát lepleztek le a rendőrök. Egy Honda Civic felkutatásával kezdődött, aztán kiderült, hogy egy hálózat áll a lopás mögött. Dunakeszitől Ercsiig, Budapesttől Tatabányáig hálózta be a banda Budapestet és környékét, egy autó sem volt biztonságban tőlük.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Rendőrkapitányságán egy férfi tett feljelentést, hogy április 30-ról május 1-re virradó éjszaka Dunakesziről ellopták francia rendszámú, Honda Civic típusú autóját.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság által elrendelt nyomozásba a fővárosi felderítők is bekapcsolódtak és a kamerafelvételek elemzését követően megállapították, hogy az ellopott Hondát azon az éjszakán, egy tréleren, Budapesten keresztül vitték. A fővárosi nyomozók azt is kiderítették, hogy a tréler az M1-M7-es autópálya kivezetőn hagyta el a fővárost.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A nyomozók további elemző munkát végeztek, ami alapján kiderült, hogy a látókörbe került autó és az autószállító tréler ugyanezen az éjszakán további két gépjárművet is szállított, amelyek közül az egyiket, egy Ford Mondeót április 30. és május 4. között ismeretlenek loptak el Ferencvárosból.

A budapesti nyomozók azonosították az autószállító tréler és az azt vontató gépjármű tulajdonosát F. Tamás 41 éves tatabányai férfit, ezért tatabányai telephelyén május 6-án a Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomozóival közösen házkutatást tartottak.

A nyomozók Tatabányán megtalálták a 9. kerületből ellopott Ford Mondeót, valamint előkerült számos, a gépjárművek nyitásához használatos eszköz, illetve egyéb, gépjárművek elszállítására vonatkozó megbízási szerződés is.

A nyomozók lefoglalták a gépjárművek szállítására használt trélert, valamint az azt vontató személyautót is. A Dunakesziről ellopott Hondát pedig később, Ercsiben szintén megtalálták.

Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai még ugyanezen a napon a ferencvárosi nyomozókkal közösen kutatást tartottak G. Gyulánál is, mert a lefoglalt dokumentumok alapján ő adott megbízást F. Tamásnak a gépjárművek elszállítására.

A nyomozók a beszerzett adatok alapján még ezen a napon egy Budapest 17. kerületében a Pesti úton lévő telephelyen és Ecseren egy autóbontóban is kutatást tartottak, ahol további tíz gépjárművet foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 9. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói F. Tamást és G. Gyulát lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tesznek bűnügyi felügyeletük indítványozására.

Az eljárás során a nyomozók összesen 30 autót és két trélert foglaltak le, amelyből – a jelenlegi adatok szerint – 11 jármű lopásból származik. A további lefoglalt autók pontos eredetének tisztázása a nyomozás feladata – írja a KÉKFÉNY.com.

Kiemelt kép forrása: police.hu