A család folyamatosan a történtek óta szinte folyamatosan a vizet pásztázza, hátha előkerül a 17 éves fiatal. Időközben újabb tragédia történt: János édesapja fia eltűnése után két héttel elhunyt.

Beleestek a vízbe

Ahogy korábban megírtuk, négy férfi esett a Tiszába január elején. Közülük ketten életben vannak, ketten pedig eltűntek. A részben elsüllyedt csónakot időközben megtalálták, a rendőr-főkapitányság munkatársai pedig kiemelték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elsüllyedt a csónak

Egy fiatal és egy középkorú férfit ragadt magával a Tisza, akik tiszaburai lakosok voltak. A csónakba ez idáig tisztázatlan körülmények között nagy mennyiségű víz tört be, ezért süllyedni kezdett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem adják fel

Először úgy tűnt, a család elfogadta, hogy János nincs többé: az eltűnését követő napokban több családtag is gyászképre cserélte a Facebookon a profilképét. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem adták fel a reményt, és mindmáig abban bíznak, hogy a fiatal épségben előkerül valahonnan.

DNS-mintát kértek a rendőrök

„A rendőrök már elvitték a gyerek sapkáját, hogy DNS-mintát vegyenek róla. Tudom, hogy kevés esély van rá, de a végsőkig bízom benne, hogy a fiam élve előkerül. Hegesztőnek tanul, még előtte áll az egész élet” – mondta sírva az édesanya, Franciska a Blikknek.

Vásárolni ment az édesanya

Franciska a tragédia estéjén a boltba ment le a faluba, amikor észrevette a part felé száguldó mentő- és rendőrautókat. Őket követve tudta meg, hogy a fiáék borultak fel csónakkal.

„A legrosszabb, hogy nem tudunk semmit tenni”

 „Január másodikán egy borzalmas baleset történt a Tiszán. Én a 17 éves gyerek bátyja vagyok. Azóta, nagyon sok idő elteltével sem tudni róluk semmit, egyikükről sem, semmi életjel azóta sem, ami nagyon fura! Annyit kérek tőletek, hogy minél többen osszátok, reménykedünk még, hogy élnek valahol és nagyon várjuk haza, nagyon hiányzik nekünk, már nagyon sok idő eltelt, egyre nehezebben telnek a napjaink, és nem tudjuk mitévők legyünk, nem tudjuk, merre keressük. Az a legrosszabb, hogy várnunk kell, nem tudunk semmit tenni” – írta az eltűnt János testvére hétvégén.

Elhunyt az édesapa

A tragédiát ráadásul egy másik is követte hamar. János édesapja két héttel fia eltűnése után elhunyt, így a fiú édesanyja egyedül maradt az eltűnt fiú testvéreivel.

Mélyszegénységben

„Jánost sajnos azóta sem találták meg, ez mind elmondhatatlan fájdalommal és anyagi költséggel kár, mivel a hozzátartozók, barátok, ismerősök saját költségükön járják a vizet, reménykedve, hátha előkerül. A család mélyszegénységben él, kiskorú gyermekekkel, és ilyen tragédia után az Édesapa is eltávozott” – tudatta egy rokon a szomorú hírt.

Erős a sodrás arra

János édesanyja azt szeretné, ha búvárok is átkutatnák azt a területet, ahol a csónak elsüllyedt. Az asszony nem adja fel a reményt, hogy János előkerül és ő megtudja, mi lett a fiával. A másik eltűnt fiatal, Guszti nagybátyja a Karcag TV-nek azt nyilatkozta, hogy nagyon erős a víz sodrása azon a szakaszon, ahol felborultak a fiatalok. Szerinte már az is nagy csoda volt, hogy kettejüknek sikerült kijutni a partra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció