Hét új, ingyenes e-töltőt adott át Budapesten és vonzáskörzetében az ALDI. Négy budapesti és egy szigetszentmiklósi helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat: újabb hét AC töltőponttal bővült az ALDI hálózata.

2018 őszén kötött az ALDI és az E.ON megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi ALDI-üzlet parkolójában lesz elérhető az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpont – írja az üzletlánc a BudaPestkörnyéke.hu szerkesztőségébe eljuttatott friss közleményében.

A tervek szerint ebben az évben minden hiányzó üzlet esetében átadják a töltőpontokat és teljes lesz a 123 áruházat érintő hálózat. A szolgáltatás a hálózat kiépítésének kezdete óta ingyenes, így jelenleg is díjfizetés nélkül lehet igénybe venni.

A beruházás újabb lépéseként már a következő ALDI-üzleteknél is lehetőség van az elektromos-, valamint plug-in hybrid autók akkumulátorainak feltöltésére:

  • 11. kerület Hunyadi János út 19.,
  • 13. kerület Rokolya utca 1-13.,
  • 19. kerület Hofherr Albert utca 40/A,
  • 23. kerület Haraszti út 32/B,
  • Szigetszentmiklós, Csepeli út 64-68.

További újdonság, hogy április 20-tól a töltők az eddig megszokott manuális működtetés helyett mobil applikáción keresztül használhatóak az ügyfelek számára. Ez a megoldás nemcsak Magyarországon, hanem környező országok szintjén is kiemelkedő és ritka.

Ezzel a kényelmi szolgáltatással elkerülhető a felesleges várakozási idő a töltőpontnál, illetve tervezhetővé válik a töltés.

Az kényelmet és a töltés tervezhetőségét segíti a térképes kereső is, ami az összes többi szolgáltató töltőit is mutatja, részletes információval a csatlakozó típusáról és a foglaltsági állapotról is.

Kiemelt kép: Aldi üzlet – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt