Tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal a Cegléden élő román állampolgárságú férfival szemben, akit azzal gyanúsítottak, hogy megerőszakolta a négyéves kislányát két évvel ezelőtt.

Súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban a 24.hu érdeklődésére elmondta, hogy az ügyészség tizenöt év fegyházbüntetést kért a súlyos testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével is megvádolt férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A gyerek anyját is megvádolták

Ám nem csak a férfit, hanem a gyerek anyját is megvádolták kiskorú veszélyeztetésével. Ennek pedig az az oka, hogy a szülők pár nappal a történtek előtt nem vitték el orvoshoz a kislányt, amikor megsérült a lába.

A szülői felügyelet megvonása

A szóvivő elmondta még, hogy 1 év 6 hónap börtönt – négy évre felfüggesztve – kértek a kislány anyjára arra az esetre, ha beismeri a bűnösségét. Mindezek mellett pedig azt is indítványozták, hogy a bíróság mindkét szülőnek szüntesse meg a szülői felügyeleti jogát.

Rádőlt a kislány lábára egy féltonnás súly

A Romániából áttelepült csángó származású család egy mérlegek hitelesítésével is foglalkozó ceglédi műhely melletti épületben lakott. 2018 október hetedikén a szülők bevitték a gyereket a helyi kórházba, azt állították, hogy a gyerek az udvaron játszott,, amikor rádőlt a lábára egy féltonnás súly.

Súlyosak voltak a sérülései

A kórházban kiderült, hogy a kislánynak eltört a combcsontja, és vérzett, valamint megrepedt a hüvelye is. A kislány bokáját megműtötték, majd a történtek után a testvérével együtt kiemelték a családból és nevelőszülőkhöz került.

DNS minta

Az eset után a kislány édesapjától, nagypapájától és nagybátyjától is DNS-mintát vettek. Ez az apa, a nagypapa és a nagybácsi esetében is negatív lett.

Nem egyedül követte el az erőszakot

Az előzetes szakértői vélemény szerint a férfi nem egyedül követhette el az erőszakot, de a rengeteg ügyben készült szakértői vizsgálat alapján elkészült vádirat szerint a férfi egyedül erőszakolta meg a gyermekét.

Tagadja a bűnösségét

A bűnösségét végig tagadó ceglédi férfit kiengedték a letartóztatásból, és szabadlábra helyezték a nyomozás befejezése után.

Kiemelt kép: Illusztráció