Fellebbezett az olaszországi gyermekgyilkos az ellene első fokon kiszabott 20 éves fegyházbüntetés ellen. Bradács Katalin egy olasz büntetés-végrehajtási intézetben vár a jogerős ítéletre, miután kegyetlen körülmények közt végzett kétéves kisfiával, akinek holttestét a közeli Lidl áruházba vitte.

Fellebbez az anya

Megkapta a gyászoló apa jogi képviselője az olaszországi gyermekgyilkosságért első fokon 20 éves fegyházbüntetésre ítélt egykori magyar pornószínésznő fellebbezését. Bradács Katalin ügyvédei azt kérik, hogy mentsék fel a kis Alexet halálra késelő anyát. Vagy ha ezt nem fogadják el, mondják ki, hogy a brutális tett nem volt előre kitervelt, és a motivációja voltaképpen éppen a kisfiú iránt érzett szülői szeretetből táplálkozott.

Olaszországba szökött

Amint azt többször megírtuk, Katalin azt követően szökött a fiával Olaszországba, hogy elvált a férjétől, a gyermek felügyeleti jogát pedig az apa kapta. A nő a döntést nem tudta elfogadni, ezért magával vitte Alexet, akivel aztán később kegyetlen módon végzett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felvette a kapcsolatot az apával

Egy ismerőse néhány napra befogadta, de aztán elküldte őket. Mikor Katalint telefonon értesítették, hogy a vártnak megfelelő döntés született, felvette a kapcsolatot Alex édesapjával, Norberttel. Megpróbálta kikönyörögni, hogy a bíróság által megszabottnál gyakrabban találkozhasson a gyermekével, de a férfi kijelentette, hogy ezekről csak akkor beszélhetnek, ha Katalin meggyógyult. 

Megölte kisfiát

A pornószínésznő korábban pszichiátriai kezelés alatt állt Magyarországon, és előfordult, hogy megszökött a zártosztályról. A nő ezen feldühödve valósággal kivégezte a kisfiát, az Alex holttestéről készített fotót körbeküldte a baráti társaságában. Ezután, a már halott gyermeke holttestét a tett helyszínéhez közel eső Lidl áruházba vitte, ahol pénztár futószalagjára fektette az élettelen gyermeket.

Pszichiáterek vizsgálták

Az asszonyt a rendőrök hamar elfogták. A rácsok mögött több pszichiátriai szakvéleményt is készítettek róla. A bíróság végül azt a dokumentumot vette figyelembe, amely szerint az elmezavara súlyossága nem olyan fokú, ami a kizárja a büntethetőséget.

Új szakvéleményt kértek

„Az első szakértői vélemény nem rossz volt, hanem inkább nem volt megfelelő, mivel egy ilyen összetett és kényes témával kevesebb mint tíz oldalon foglalkozott. Az ügyész és én is szóvá tettük ezt, a bíróság pedig éppen ezért jelölte ki az újabb szakértői testületet, amely ezek után már alapos munkát végzett” – mondta a Borsnak Massimiliano Scaringella, az apa jogi képviselője.

Nevetséges érvelés

Az ügyvéd szerint abszurd, hogy Katalin felmentésért fellebbezett beszámíthatatlanságra hivatkozva. „Azt az érvelést is elfogadhatatlannak tartom, hogy Bradács csupán féltésből, úgynevezett „szeretetből eredő megmentő szándékkal” abból a meggyőződésből végzett az ártatlan kisfiúval, hogy az apánál rossz helyen lenne, ezért még akkor is jobban jár, ha inkább meghal” – magyarázta az olasz jogász.

Kitervelten cselekedhetett

Az apa jogi képviselője szerint egyértelmű, hogy Katalin előre kitervelten cselekedett, hiszen korábban többször is utalt rá, hogy megöli Alexet, ha Norbertre bízzák. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bolondulásig szerette a kisfiát

A gyilkos nő édesanyja a tragédia után ezt mondta: „Nekem a mindenem volt ez a kisfiú. Gyakorlatilag itt éltek Katival együtt nálam, annak ellenére, hogy a lányomnak volt egy pici háza Pest megyében. Látni sem akarom többé a lányom! De bármennyire is haragszom rá, azt el kell mondanom, hogy jó anya volt. Bolondulásig szerette Alexet, ezért is nem tudta elfogadni a bíróság döntését. De ilyet akkor sem lehet csinálni. Hogy ölheti meg valaki a saját vérét? Borzalmas, de ki kell mondanom: magát a gonoszt neveltem fel” .

Kiemelt kép: Bradács Katalin