A múlt hétfő esti Egyenes beszéd című műsorba vendégként hívták a Tisza Párt alelnökét, Magyar Pétert. A műsorvezető meglepő módon először egy piros mappát nyújtott át neki, amelyben elmondása szerint azok a dátumok szerepelnek, amikor meghívták korábban Magyart. Az ügy előzménye annyi, hogy Magyar Péter azt állítja, hogy nem, vagy nem eleget hívták őt az ATV-be, amelyet szerinte Rogán Antal irányít és fizet. Magyar Péter most újra megszólalt az ATV-s botrányról.

Nem megy az ATV-be

„Ami most következik, az nem fotelpolitizálás lesz, nem az fog történni, hogy hetente háromszor bemegyek az ATV-be kardigánban, és ott elemzősködöm. Egyébként az ATV-be nem megyek be többet” – jelentette ki hétfőn Magyar Péter a Magyar Hang Kompország című podcastjában. Szerinte az ottani események előre megtervezettek voltak, hiszen a Megafon már két perccel a stúdióból való kivonulása után posztolt az esetről. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiment a stúdióból 

Rónai Egon a választások utáni hétfő esti adásban egy piros paksamétával fogadta Magyar Pétert, amely az ATV meghívásait tartalmazta, pedig Magyar korábban azt mondta, hogy az ATV nem hívja őt élő adásba. A vitatkozás után Magyar Péter elhagyta a stúdiót. Szerinte az ATV tulajdonosa és vezérigazgatója a NER-rel üzletel, és a csatorna célja az ellenzéki vagy bizonytalan nézők befolyásolása.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megkapta a Megafon a felvételt? 

Magyar Péter a kivonulása után arra hívta fel a figyelmet, hogy a megafonos Bohár Dániel nem sokkal az adás után már „összevágott videót és posztot tett ki az oldalára” az esetről, és felvetette annak a lehetőségét, hogy az ATV-től kapta meg a felvételt. 

Megszólalt Rónai Egon

Rónai Egon az eset után közösségi oldalán reagált Magyar Péter kivonulására.azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval”. Ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte Magyar Péter volt az, aki folytatta a kettőjük között kialakult vitát, amit ő kész lett volna lezárni: “Én azon a ponton lezártam a vitát, amikor azt mondja Magyar Péter, hogy el fogja olvasni: köszönöm, ennyit szerettem volna – ezt mondom. És nem én folytatom”. 

Az ATV tulajdonosa befolyásolni akarja a műsorokat?

Ehhez képest, élő adásban az történt, hogy Rónai Egon megpróbálta a csatorna nevében felszólítani Magyar Pétert, hogy hagyja abba a „kutyakomédiát”, erre az interjúalany udvariasan megkérdezte, hogy van-e kérdése szerkesztő úr? Rónai tovább fűtötte a helyzetet, erre Magyar azt mondta, hogy beszéljünk inkább az ATV tulajdonosáról, Németh Sándorról, aki befolyásolja a műsorokat. 

Mi történt Nagy Ervinnel? 

Magyar Péter kirohanása után pár nappal, éppen az Egyenes beszéd című műsor elején Rónai Egon beharangozta, hogy az adás vendége lesz Nagy Ervin. A színészről köztudott, hogy Magyar Péter elsőszámú segítője. Végül a Nagy Ervin nem került adásba, a műsorvezető az egyik kommentjében azt írta, hogy menet közben jelezte a színész, hogy nem tud elmenni a beszélgetésre. Hogy ez azt jelenti, hogy Magyar Péter támogatói is bojkottálják az ATV-t, azt nem lehet tudni, minden esetre Nagy Ervin azóta sem pótolta az elmaradt beszélgetést a csatornán. 

A kritikus sajtó

Magyar Péter szerint a sajtónak kritikusnak kell lennie minden politikussal, legyen az Gyurcsány Ferenc vagy a Fidesz vezető politikusai. Példaként említette, hogy Szijjártó Péter is megkaphatta volna a piros dossziét, amely tartalmazná a magánéletével és miniszteri tevékenységével kapcsolatos információkat. Magyar azt is elmondta, hogy szeretne bejutni a köztelevízióba és harcolni azért, hogy a magyarok pénzéből finanszírozott állami csatorna ne a NER házi televíziója legyen.

Nagy a baj? 

A választások utáni két napban többen is megkeresték Magyar Pétert a NER gazdasági hátteréből, de nem beszélt velük, így nem tudja, hogy alkut ajánlottak vagy védelmet kértek. Szerinte a Karmelitában érzik, hogy nagy a baj, és konszolidálni próbálnak, de ebben nem erősek. 

Orbán vonuljon vissza 

Ha a Tisza Párt elvégzi a munkát és megtalálja a legerősebb jelölteket, akár kétharmadot is szerezhetnek a következő választásokon, mivel a választási rendszert a nagy támogatottságú pártokra szabták. Magyar Péter azt javasolja Orbán Viktornak, hogy gondolkodjon el a konszolidált visszavonuláson, ami számára a legkisebb presztízsveszteséggel járna.

Momentum

A Momentum választási kudarcáról Magyar elmondta, hogy nem érez elégtételt, hiszen a kormány legyőzése a céljuk, és a Momentum kudarca csak egy járulékos veszteség. A külhoni magyarok szavazati jogáról szólva kijelentette, hogy bár az Orbán-kormány megadta a kettős állampolgárságot és szavazati jogot a határon túli magyaroknak, ő ezzel egyetért, de a levélszavazás jogát ki kellene terjeszteni a külföldön dolgozó magyarokra is, mert a jelenlegi rendszer igazságtalan velük szemben. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.