Gyönyörűen korcsolyázik az idős pár a Városligeti Műjégpályán. Szól a zene, ők pedig siklanak. Nem is csoda, hogy cikkünk megjelenéséig már 25 milliónál is többen nézték meg a budapesti párost, sokan kíváncsiak rájuk. Patai Mara és Gombos László 10 éve járnak őrizni, már saját YouTube-csatornájuk is van.

Szétpukkadnak az örömtől

“Úgy megyünk fel a jégre, mint a rokkantak és úgy jövünk le, mint a hús-vér emberek. Hát ez a boldogság, annyira jó, hogy örömünkben mindjárt szétpukkadunk” – mesélte egy videóban Gombos László.

Nagyon cukik

Patai Mara és Gombos László videói felrobbantották a TikTokot. A 76 éves páros ilyenkor télen immár 10 éve, szinte mindennap kimegy a Városligeti Műjégpályára, hogy táncoljanak, a nézők legnagyobb örömére. Siklanak előre, hátra, kézenfogva és összebújva. „Nagyon cukik” – írják róluk sokan a közösségi oldalakon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Régi szenvedély

Mara asszony gyermekkora óta korcsolyázik. Édesapja tervezte minden magyarországi korcsolyapálya hűtőberendezését, így sosem volt messze a jégtől. Végül egy bokaprobléma miatt abba kellett hagynia a sportot, a korcsolyát pedig 40 évig a szögre akasztotta. Amikor nyugdíjas lett úgy döntött, hogy visszatér szenvedélyéhez és belépett a Városligeti Jégtánckörbe, ami teljesen beszippantotta – mesélte egy korábbi interjúban az nlc.hu-nak. 

Csepelen kezdte

Gombos Lászlónak is hasonló a kötődése a jéghez: 10 évesen szeretett bele a korcsolyázásba, amikor a csepeli sportpályán kialakított jégpályának unokatestvére lett a gondnoka. „Lementem neki segíteni, így cserében én korcsolyázhattam a pályán” – mondta László. 

Összehozta őket a keringő

A korcsolyát Laci bácsi is letette, amikor 30 évesen a jövőjét kezdte el építeni. Végül akkor vette újra elő, amikor elvesztette a feleségét és felejteni ment a jégre. “Marával ekkor kezdtünk el táncolni, a keringő pedig összehozott minket és akkor éreztem, hogy nem lehet elengedni Mara kezét” – tette hozzá, kiemelve, hogy bár mindenki próbálja őket összeboronálni, valójában ők nem egy pár. 

Barátság, nem szerelem

A korcsolyázás és a tánc köti őket össze, és talán a hasonló múlt, hiszen mind a ketten elvesztették a párjukat és felejteni mentek a jégre. Bár Mara és László nem szerelmespár, a köztük lévő kapcsolat igaz barátsággá mélyült idővel. Sosem veszekednek és semmi pénzért nem cserélnék le egymást. Tovább táncolnak a budapesti jégen, az internet népének legnagyobb örömére.

Itt a videó, amit már 25 milliónál is többen láttak

@petralitovic today in budapest 🙂 #fyp #foryou #foryoupage #fypシ゚viral #viral #fypシ #oldpeople #love #christmastime #iceskating #budapest ♬ Jacob and the Stone – Emile Mosseri

Ez pedig egy másik videó róluk

Kiemelt kép forrása: Youtube