Meghalt egy 44 éves férfi, akinek holttestét csak több órányi munka után tudták kiemelni a romok alól. Felesége súlyosan megsérült. A szomszédos lakrészben él a szerencsétlenül járt férfi anyja, ő nem sérült meg. A férfi, édesanyja elmondása szerint, tüdőrákban szenvedett. 

Robbanás Érden

Gázrobbanás történt egy kilencven és egy negyven négyzetméteres, összeépített épületben kedden, a kora reggeli órákban Érden, a Molnár utcában. A detonáció az épület hátsó részében történt, emiatt a ház tetőszerkezete és a födéme a földre omlott – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ráomlott a tetőszerkezet

A helyszínre a mentők is kiérkeztek, mert több ember megsérült. Egy lakó a romok alatt ragadt, akire ráomlott az egész tetőszerkezet. A tűzoltóknak előbb az épületet kellett stabilizálni, és csak azután tudtak bemenni a tragikus sorsú férfiért, akit megtalálták, de az életét már nem lehetett megmenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meghalt egy férfi

A tűzoltók kiérkezésekor az épületen kívül három ember volt, további egy ember a romok közé rekedt. Az érdi hivatásos tűzoltók rövid kutatást követően a romok közé rekedt embert megtalálták, akinek az életét nem lehetett megmenteni

Valami megütötte a fejét

Az épületben két önálló lakrész volt. Az egyikben élt a 44 éves férfi a feleségével, a másikban a férfi édesanyja.„Az egyetlen gyermekem volt. Reggel 6 óra 10-kor egy hatalmas robbanás vitt le engem a székről. Valami megütötte a fejemet” –  emlékezett vissza a gyászoló anya a reggeli tragédiára.

Egy gerenda esett rá

Az asszony azt mondta, próbáltak a fiának segíteni. „A menyem ordibált, hogy szedjék ki, de esélye sem volt, mert egy gerenda volt rajta” – mondta a fiát gyászoló nő.

Gázrobbanás történt

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerinte gázrobbanás történt. Az asszony szerint volt egy gázkonvektoruk abban a helységben, ahol a robbanás történt, de azt már régóta nem használták. „Eddig is rágyújtottak ott, de nem történt baj, most is rágyújtottak. Gáz volt a lakásban, de hogy ez hogyan történt, nem tudjuk”.

Ennyi maradt az épületből

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Tüdőrákban szenvedett

Az RTL úgy tudja, a 44 éves férfit nemrég engedték haza a börtönből, úgynevezett otthonápolási őrizetbe került. A törvény szerint, azokat engedik ki otthoni őrizetbe, akik halálos betegségben szenvednek. Az áldozat édesanyja azt mondta a csatornának, fia tüdőrákban szenvedett.

3-an sérültek meg

A robbanásban súlyosan megégett a meghalt férfi felesége is. Rajta kívül még két 2 embert szállítottak kórházba. A ház tulajdonosa azt mondta, reggel hívta őt a bérlő, hogy gázrobbanás történt. Ő akkor ment a helyszínre és azt látta, hogy az épület a földdel egyenlő.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a robbanás után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán