Miért éri meg ilyen rendszert telepítenünk?

Ha a központi fűtésre gondol, valószínűleg a gáztüzelésű kazánra és a vízzel töltött radiátorokra gondol – ez a hagyományos rendszer, amelyet mindannyian ismerünk. Az energiatakarékos kazánok térnyerése ellenére ez a fűtési forma még mindig nem hatékony, nehezen programozható és egy rossz pillanatban hidegen hagyhatja házunkat. Létezik azonban a modern házakhoz és a modern élethez jobban illő alternatíva: az elektromos központi fűtés. 

Az elektromos központi fűtés két dolgot jelenthet – egyrészt a régi gázüzemű kazán lecserélését elektromos kazánra, másrészt a régi radiátorok cseréjét okos elektromos radiátorokra. Ezeket elég egyszerűen bedugni, és máris felfűthetjük velük az egész otthonunkat. Bár ez is központi fűtés, a modern életmódhoz tervezték – mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

A központi elektromos fűtés előnyei

Az elektromos központi fűtésnek számos előnye van a hagyományos fűtési formákhoz képest, és mindez a radiátor technológiájával függ össze. Hosszú utat tettünk meg a nehézkes tárolós fűtőtestek óta – az elektromos radiátorok szuperokosak, és számos előnnyel járnak az otthonunk fűtése során.

Üzemköltség

Az első és legfontosabb előny az elektromos központi fűtés üzemeltetési költsége. Mindez a radiátortechnológián múlik, amely hihetetlenül hatékony. Egyes radiátorok intelligens vezérlőrendszerrel rendelkeznek, amely szobánként működik, ellentétben a hagyományos központi fűtéssel, amely egyetlen központi termosztáttal szabályozza az összes radiátort.

Leegyszerűsítve: beállíthatja a helyiség kívánt hőmérsékletét, és azt a napszakot is, amikor a fűtést be szeretné kapcsolni. A radiátor éppen annyi energiát használ fel, hogy elérje a megfelelő hőszintet, majd csökkenti a hőteljesítményt a megfelelő hőmérséklet fenntartásához.

Ha a fűtést helyiségenként ellenőrzi, soha nem fog energiát pazarolni egy olyan helyiségre, amely már meleg, vagy amelyet a nap bizonyos szakaszaiban nem szeretne fűteni. Ez óriási mértékű megtakarítást eredményezhet a hagyományos központi fűtéshez képest.

Nagy hatékonyság, alacsony üzemeltetési költségek

Ha azon gondolkodik, hogy vízzel töltött melegítőit elektromosra cseréli, meglepődhet, ez milyen kevésbe kerül. Az elektromos radiátorok hihetetlenül könnyen telepíthetők, mindössze egy dugaszolóaljzatra van szükség a közelben.

Az elektromos radiátorok a normál radiátorokhoz hasonlóan konzolokkal rögzíthetők a falra, de szabadon álló lábak is rendelkezésre állnak. Alapvető barkácsolási készségek birtokában saját maga is elvégezheti ezt a projektet anélkül, hogy vízvezeték-szerelő vagy gázszerelő segítségét kérné.

Ha a nulláról építi be a központi fűtést – például egy bővítménybe vagy egy új házba –, akkor itt az ideje, hogy elektromos központi fűtést válasszon, és jövőbiztossá tegye otthonát.

Karbantartási költségek

Ez egy háztulajdonos legrosszabb rémálma – egy reggel arra ébred, hogy víz folyik át a mennyezeten. A szétrobbanó csövek veszélyt jelentenek a hagyományos központi fűtésre, és többszázezer forintos kárt okozhatnak otthonában. Az elektromos központi fűtéshez sokkal kevesebb alkatrész kell, így sokkal kevesebb a hiba lehetősége. Bojler nélkül a központi fűtést nem kell rendszeresen szervizelni – ami nagyszerű hír nem csak a lakástulajdonosok, hanem a bérbeadók számára is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.