Az egészséges és tudatos táplálkozás manapság fénykorát éli, egyre több ember orientálódik a jó minőségű, tápanyagokban gazdag élelmiszerek fogyasztása felé. Nagyon sok silány minőségű, egészségünket nem tápláló, inkább romboló élelmiszert lehet kapni a boltokban, de sokan már inkább áldoznak valamivel többet az ételeikre, mint később a gyógyszerekre.
Némi odafigyeléssel sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében. “Az vagy, amit megeszel!” Nem hiába tartja a mondás, mivel az ételek beépülnek a szervezetünkbe, és ennek hatására befolyásolják a működését is. A rossz minőség egy idő után hibás működéshez fog vezetni, érdemes tehát megbarátkozni a reformkonyha alapanyagaival, amelyek közül számos különféle élelmiszer megtalálható a Patikatt.hu kínálatában.
A céklalé
A cékla egy igazi szuperélelmiszer, maga a zöldség és a belőle előállított zöldséglé is jótékony hatással van egészségünkre, mivel tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, illetve magas a rost, a folsav és a nitrát tartalma. A cékla levének fogyasztása léböjtkúra idején is tökéletes opció.
A céklalé csökkentheti a vérnyomást, ha iszunk legalább egy jó nagy pohárral naponta. Megnövekedett keringés- és oxigénellátásának köszönhetően javítja az állóképességet és a fizikai teljesítményt.
A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatnak céklalét, ugyanis alacsony a kalóriatartalma és a vércukorszintet is jótékonyan szabályozza. A cékla májvédő és májtisztító funkciója közismert, segíti a méreganyagok kiürítését, és megakadályozza a zsírsavak felhalmozódását.
Ezeken kívül is számos kiváló hatással rendelkezik a cékla és annak leve, ezért fogyasszunk minél többet, a legjobb, ha már éhgyomorra iszunk egy pohárral egy órával a reggeli előtt.
A lenmagolaj
A lenmag gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminban, emellett rengeteg jótékony ásványi anyagot tartalmaz, valamint Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat is. A lenmagolaj serkentheti az agyműködést, és számos időskori nyavalyától kímélhet meg.
Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség, kimossa a koleszterint, szabályozza a glükóz jelenlétét a vérben. Kiváló májtisztító, zsírmáj esetén különösen hatásos. Lenmagolajjal megszüntethető a székrekedés, rendszeressé tehető a bélmozgás. Gyulladásos betegségek kezelésére is alkalmazható, lokálisan tágítja az ereket, és lazítja a szöveteket.
Külsőleg is felhasználható a lenmagolaj csípésekre, száraz bőrre és ízületi problémákra. Salátára csepegtethetünk belőle, de önállóan is fogyasztható étkezések közben is, előtte vagy utána is. Napi 1-2 kanál elfogyasztásával már érezni fogjuk pozitív hatásait.
Ételintolerancia
Napjainkban rengetegen szenvednek érzékenységtől bizonyos élelmiszerekkel szemben. Ám ezeknek a helyettesítését meg kell oldani valamilyen más alapanyaggal, amit hasonló módon lehet felhasználni.
A Patikatt.hu választéka erre is kiváló megoldást nyújt, hiszen megtalálható benne számos egészséges, tápláló élelmiszer, melyet az ételintoleranciával küzdő emberek is bátran fogyaszthatnak.