A statikus bútorokat egyre inkább az úgynevezett elemes bútorok váltják fel. Persze még ma is sokan inkább a természetes fabútorokat preferálják, de a modern lakásokban külsejük és praktikusságuk miatt egyre inkább a több elemből állókkal találkozhatunk. Véleményünk szerint mindkettőnek megvannak a maga előnyei, így nehéz lenne kijelenteni egyikről, hogy jobb, mint a másik. Jelen cikkünkben az elemes bútorok előnyeit szeretnénk sorra venni, hogy megkönnyítsük a döntést azok számára, akik ilyenben gondolkoznak.

Mi is az az elemes bútor?

Az elemes bútor azt jelenti, hogy nem egy tömör bútordarab, amit csak egyben tudunk mozgatni. Ahogy a neve is sugallja, az elemes bútor különböző elemekből áll, ezekből tudjuk összerakni őket. Habár az alapszerkezet összerakása fix, az egyes elemek elhelyezéséről szabadon dönthetünk.

Praktikus

A bútor alapja úgy van kialakítva, hogy szabadon választhatjuk meg, hova hány fiókot vagy polcot teszünk, vagy hogy a polcok között mekkora helyet hagyunk ki. Azt hiszem, nem is kell magyaráznom tovább, hogy miért is olyan praktikus. Ennek köszönhetően nem nekünk kell a bútorhoz alkalmazkodnunk, hanem a bútort formálhatjuk saját kedvünknek, pontosabban a benne tárolni kívánt dolgok mennyiségének és méretének megfelelően. Az elemes nappali bútor esetén például ennek köszönhetően kialakíthatunk könyvespolc részt, de mellette dísztárgyakat, fényképeket is elhelyezhetünk. A fiókokban pedig ruhákat vagy egyéb olyan tárgyakat, amelyeket nem szeretnénk, ha látszódnának.

Szabadon bővíthető

Idővel megnőtt a tárolnivaló cuccoka mennyisége? Vagy épp ellenkezőleg, kiselejteztünk egy csomó mindent és több teret szeretnénk az adott helyiségben? Az elemes bútorokkal mindkét eset lehetséges. Bármikor hozzátehetünk újabb tárolórészeket, ha még több dolgot szeretnénk elrejteni benne. Vagy el is távolíthatunk néhány elemet, amelyek már nem szükségesek.

Egyszerűbb költözés

Ha költözésre kerül a sor, mindannyiunknak összeszorul picit a gyomra. Hogy fogjuk azt a sok bútort elvinni? Nos, az elemes bútoroknak ez is hatalmas előnye. Gyorsan és egyszerűen szétszerelhetők, így elemenként szállíthatók. Új otthonunkban pedig ugyanolyan gyorsan rakhatók össze ismét, akár más formában.

Ehhez tartozik még az a tény is, hogy a bútorhoz mellékelt összeszerelési útmutató alapján bárki képes összerakni azt. Nem kell asztalosnak vagy ezermesternek lennünk. Ráadásul a szükséges csavarokat és szerszámokat is biztosítják, így a fészert sem kell feltúrnunk a szükséges eszközök után.

Az AMI bútorok webáruházban modern elemes bútorok közül válogathatsz, akár a nappalidba, hálószobádba, vagy előszobába, esetleg irodába vagy dolgozószobába keresed a legújabb darabot.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.