Lassan, de biztosan gyógyul fel súlyos betegségéből Wiesner Tamás. Az egykori Európa-bajnok vízilabdázó még tavaly télen esett át agyi infarktuson, és már előre tekint. A napokban szívérfestést hajtottak rajta végre.

Még legalább fél év

Orvosai szerint még legalább fél év, mire tökéletesen felépül az egykori Eb-győztes vízilabdázó, Wiesner Tamás, aki decemberben agyi infarktus miatt került kórházba. A korábbi kiváló sportoló a napokban telefonon fejezte ki jókívánságait az olimpiai bajnok Faragó Tamásnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még nem az igazi a beszédtempó

„Gratuláltam neki a március 15-i kitüntetéséhez, Tomi igazán jó formában volt, viccelődött velem egy sort – árulta el a – árulta el a Ripostnak Wiesner Tamás. – Viszonylag lassú beszédemet hallva megjegyezte: neki bizony ittas emberekkel nem szokása beszélgetni. Ezen mulattunk egy sort, de az apró történet jelezte, hogy a kommunikációm gyorsasága még nem az igazi. Sebaj, lesz ez sokkal jobb is!”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem ülhet kocsiba

Tamás trolival, villamossal közlekedik, orvosi utasításra viszont nem ülhet kocsiba. A minap a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán járt, ott katéteres szívvizsgálaton esett keresztül, a koszorúereit festették meg.

Kilátogat majd Csapó Gábor sírjához

A remek sportoló tartja azon ígéretét, mely szerint az igazán meleg tavaszi idő beálltával kilátogat a Farkasréti temetőbe, ahol leül tavaly elhunyt barátja, Csapó Gábor sírjához, és beszélget néhai jó barátjával, az olimpiai bajnok vízilabdázóval.

Szurkol a válogatottnak is

Közben már javában számolja a napokat, mert szurkol a Varga Zsolt szövetségi kapitány vezette férfi póló-válogatottunknak a fukuokai vizes világbajnokságon, melyet július 14. és 30. között rendeznek

Figyeli Benedek Tibor fiát is

Wiesner nem tagadja, figyelemmel kíséri a néhai pólós legenda, Benedek Tibor fiának pólós pályafutását. „Tudom, hogy Mór fiatal kora ellenére a KSI-színeiben már felnőtt mérkőzésen is bizonyított. Szakértőként úgy látom: ha csak feleannyit ér el a vízilabdában, mint az édesapja, máris elégedett sportember lehet” – tette hozzá a sportember.

Nem volt ott a temetésen

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, miszerint sokakat meglepett, hogy Wiesner nem volt ott a régi barátja, csapattársa, Csapó december 14-ei temetésén. Azóta kiderült, hogy igazoltan maradt távol. Két nappal a gyászszertartás előtt ugyanis leblokkolt az agya, és mentővel a Honvéd Kórházba szállították.

Érdekes párhuzamot talált

„Nekem is nagyon fájt, hogy nem vehettem végső búcsút Duditól, a barátomtól. Az élet iróniája, hogy korábban én adtam hírt a Gabi állapotáról, aztán majdnem én is mentem utána” – nyilatkozta a lapnak a már otthonában gyógyuló 72 éves pólós.

Nagyjából képben volt

Azért az újságokat megkapta a kórházban, amelyekben a temetésről írtak, így valamennyire képben volt arról. „Azért az újságokat megkapta a kórházban, amelyekben a temetésről írtak, így valamennyire képben volt arról” – szomorkodott a Ferencváros volt játékosa.

Kettős látás, elernyedt végtagok, össze-vissza beszéd

Hozzátette, „nem tudom, mitől jött ez a roham, az orvosok sem tudták megmondani. Egyszer csak kettős látásom lett, elernyedtek a végtagjaim és érthetetlenül, összevissza beszéltem. Éjjel bevittek a Honvédba, majd később át az Uzsoki Kórházba.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Wiesner Tamás. Fotó: archív