Újabb halálos vonatgázolás történt pénteken, az esti órákban. Ezúttal az egyik InterRégió szerelvény gázolt el egy embert egy megállóhelynél. A történtek kapcsán komoly vita bontakozott ki arról, hogy a szerencsétlenül járt 46 éves nő szándékosan került a vonat elé vagy pedig véletlen baleset történt. Az asszonyt sokan ismerték és most sokan gyászolják.   

Gázolás Kaposvár határában

A Mávinform adta hírül, hogy a Győrből Kaposvárra tartó, Osztopánról 21:51-kor továbbindult Helikon InterRégió elgázolt egy embert Kapostüskevár megállóhelynél. A vonat a történtek miatt nem közlekedett tovább, helyette helyi járattal tudtak utazni az utasok. A helyszínelés ideje alatt, késő éjszakáig szünetelt a forgalom. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Drámai háttér

A tragikus eset kapcsán hosszabb bejegyzést tett közzé a Facebookon a Kapostüskevár/Vasútállomás csoport. Írásukkal megpróbáltak az események mögé nézni é egy drámai történet bontakozott ki az olvasók szeme előtt.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem volt előjele

„Azt mindig tudtuk, hogy híres hely vagyunk és néha hírhedtek is, viszont sajnálattal értesültünk arról, hogy tegnap késő este egy halálos kimenetelű elütéses gázolás történt megállóhelyünk területén. Ennek tegnap este 19 órakor még nem sok jele volt” – kezdődik a poszt.

Összeveszett egy férfivel

„A balesetet szenvedett hölgy 19 órakor érdeklődött, mikor jön vonat, majd ezt követően egy férfival összeveszett és utána elmentek. A baleset ez után jóval később következett be (kb. 22.11-kor a késés miatt), akkor már mi sem voltunk a helyszínen” – folytatódott a bejegyzés.

Elromlott az élete

A poszt írója úgy fogalmazott: az áldozatot Kaposvár városában csak „Szipós” Katalinnak hívták. Sorsa hányatott volt. Gyerekként az egykori Zoja gyermekotthonban nevelkedett. Pedagógus szeretett volna lenni. Az élethelyzete ezt követen rendezett volt egy ideig, egy gyermek édesanyja is lett, majd valamiért az élete elromlott és az utcára került. Ennek hatására nagyon sokáig szipózott.

Többnyire az utcán élt

Az áldozat többségében az utcán élt és a Hajléktalanszállón, amikor éppen beengedték. Több helyen is dolgozott, de sokáig sehol nem volt, mert múltja és élethelyzete miatt sokan beleálltak, ami lelkileg nagyon megviselte. Az utóbbi pár hónapban már leszokott a szipózásról, úgy tűnt talán „jobb” útra lép.

Többször volt veszélyben

„Mi a magunk módján nagyon sokszor segítettünk neki is amikor az ellátórendszer már nem akart neki segíteni, sokat beszélgettünk vele, sokszor panaszkodott és lelkileg nagyon megviselt volt. Már többször volt veszélyben, amikor a vonatok jöttek, s mentek most nem voltunk ott” – írták a bejegyzésében.

Nyugodj békében, Kata!

„Az eset legyen mindenkinek elgondolkodtató! Kata 46 éves volt, Nyugodj békében, Kata!” – zárul a megemlékezés.

Nem volt szándékos?

„Olvastam, hogy szándékosan lépett a vonat, elé ezt írták Ez hazugság! A sínen ült, fel akart állni, de lassú volt, későn vette észre a vonatot” – írta egy hozzászóló a tragédia kapcsán.

Nem így kellett volna befejezni

„Nyugodj békében, Katám! Hiányozni fogsz! Itt a Kinizsi lakótelepen szinte mindenki ismert! Voltak jó és rossz napjaid, de az életet nem így kellett volna befejezni! Nagyon sajnálom” – tette hozzá egy másik kommentelő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció