Tele volt élettel és szeretetre vágyott az a kisfiú, akit az anyja Olaszországba hurcolt és több késszúrással megölt. A kis Alex édesapja, Juhász Alex megjelent a perugiai bíróságon, hogy vallomást tegyen.

Nehezen szánta rá magát

Juhász Norbert nehezen szánta rá magát, hogy kiutazzon Olaszországba, de úgy érezte, a kisfia emlékének tartozik annyival, hogy vallomást tegyen a perugiai bíróságon kisfia gyilkosa ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellenséges viselkedés

„Soha nem volt dolgom a törvénnyel, éppen ezért bíróságra sem szoktam járni. Ráadásul most az egyetlen gyermekem halála miatt kellett a testület előtt megjelennem. Nem csoda, hogy végig gyötört a gyomorgörcs. Ráadásul Katalin is meglehetősen ellenségesen viselkedett, igaz, én igyekeztem nem ránézni” – mondta Juhász Norbert.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Nem akartam látni többé”

„Ezt a nőt a tragédia után soha többé nem akartam látni. Tudom, hogy sokan nem bírták volna ki, hogy ne kiabáljanak neki oda semmit a tárgyalás előtt, nekem sikerült némának maradnom. Ő se mondott nekem semmit, és bocsánatot sem kért.

Nála helyezték el a fiút

A gyászoló apa, aki utoljára a magyar bíróságon látta élve kisfiát, amikor a hazai igazságszolgáltatás ideiglenesen nála helyezte el Alexet.

Olaszországba vitte, majd megölte

Az akkori döntés értelmében Katalinnak át kellett volna adnia a gyermeket az apjának, ám ő ehelyett Olaszországba vitte, és több napos bolyongás után halálra késelte, majd a holttestet egy élelmiszerüzlet pénztári futószalagjára fektette.

Falhoz vágta a kiscicát

„Ebben a kapcsolatban nem én voltam az agresszív! Alex kiscicáját is Katalin vágta a falhoz korábban, nem is értem, hogy akkor miért nem vették el tőle azonnal a fiamat” – mondta az apa.

Naponta látogatja a sírját

„Ha belegondolok, hogy mi történt Alexszel, úgy érzem, végem! Ezt nem lehet se feldolgozni, se felfogni! Az ellenségemnek sem kívánom ezt a múlni nem akaró fájdalmat. A kisfiam tele volt élettel. Máig előttem van, ahogy a fasírtot ette. Először megszagolta, megnyalta, és csak utána vette a szájába. Minden érdekelte, és mindent megfigyelt” – emlékezett vissza Norbert, aki szinte minden nap meglátogatja gyermeke sírját.

Igényelte a törődést

„Igényelte az ölelést, de az anyja nem törődött vele eleget. Volt, hogy a babakocsiban is lekötözte, hogy ne tudjon elszaladni. Azzal, hogy egy kisgyereknek szabadság kell, nem törődött. Ha hármasban sétáltunk a Margit-szigeten, Alex a futkosás után beállt közénk, és el sem engedte a kezünket” – idézte fel az édesapa zokogva a Borsnak.

A legszigorúbb büntetést várja

A férfi bízik benne, hogy volt párja a legszigorúbb büntetést kapja az olasz bíróságtól, vagyis az életfogytig tartó fegyházbüntetést. Norbert nem tervezi, hogy az ítéletet személyesen hallgassa majd meg, számára elég, ha arról utólag értesül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne. Fotó: archív.