A támadás egyetlen percére sem emlékszik H. András, aki tavaly egy hármas osztályzatért szurkálta össze osztályfőnökét Győrben – legalább is ezt állította a bíróságon. A diák édesanyja magát hibáztatja a történttekért.

Összeszurkálta tanárnőjét

Tavaly decemberben szurkálta össze az órán tanárnőjét egy 18 éves fiú Győrben. Az éltanulónak számító Andris ugyanis fizikaórán osztályfőnöke, B.-né Mónika mögé sétált azzal az ürüggyel, hogy megmutassa leckéjét, végül azonban előkapta tízcentis kését, és az asszony hátába vágta, majd az osztálytársai szeme láttára többször is lesújtott a sikoltozó Mónikára.

Az egyik tanuló segített a tanárnőnek

A késelést csak akkor hagyta abba, amikor egyik osztálytársa tanárnőjük segítségére sietett, és kicsavarta a kést András kezéből.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hármast kapott matekból

H. András azért borult ki, mert hármast kapott matekból. Ezt pedig képtelen volt feldolgozni. Később levelet írt a tanárnőjének, aki azt mondta, hogy megbocsájtott diákjának.

Bíróság előtt

A diák hétfőn állt bíróság elé, ahol azt mondta, egyáltalán nem tervezte, hogy végez a tanárával, és a szurkálás egyetlen percére sem emlékszik.

Aludni sem tudott a teljesítménykényszertől

„A legelső, amire emlékszem, hogy az osztálytársam kéri tőlem a kést, az utolsó kép pedig az, hogy megyek ki a tanárnőhöz” – mondta H. András a bíróságon. Állítja, hogy a késelést megelőző időkben már olyan lelki nyomást érzett a teljesítéskényszer miatti stressztől, hogy már aludni sem tudott.

Fizikai tünetei is voltak

András arról is beszélt, hogy megviselték ezek a dolgok, folyamatosan hasmenése és hányingere volt.

Korábban mást mondott a bíróságon

A diák korábban azt vallotta, hogy szándékosan akarta megsebzeni a tanárnőt. „Szerettem volna megkérdezni tőle, miért így tanít. Eszembe jutott, mi lesz a matekommal, a hármas elfogadhatatlan volt. Ott már felötlött bennem, hogy nem beszélek vele, hanem fizikai sérelmet okozok neki. Azt akartam, hogy elvigye a mentő, hogy rájöjjön, hogy a tanítási módszerei nem a legjobbak, de megölni nem akartam – mondta akkor.

A tanú koronavírusos

A tárgyaláson meghallgatták volna András volt osztálytársát, Bálintot, aki végül tanárnőjét megmentve kivette társa kezéből a kést, a fiú azonban a koronavírus miatt karanténban volt.

András édesanyja magát hibáztatja

„Az elmúlt évek során nem vettem észre, milyen nyomás alatt van a fiam. Ha pszichológusi vagy orvosi segítséget kap, ez megelőzhető lett volna” – mondta az asszony. A megszúrt tanárnő nem vett részt a tárgyaláson.

Kiemelt kép: helyszínelés a késelés után – Forrás: police.hu