Ahogyan az a nevéből is rögtön kiderül, az előételt, mint fogást, az étkezés elején fogyasztjuk. Célja nem a jóllakás, hanem étvágygerjesztő hatása miatt van jelentősége. Tulajdonképpen egy felkészítés a további fogások elfogyasztására.

Magyar előételek

A magyar konyha jellegzetesen a levest tartja számon előételként. A leves híg állaga segíti az emésztést, így tulajdonképpen helytálló az étkezések előtt a fogyasztása. Az elkészítéséhez használt víz magába szívja az értékes tápanyagokat a szilárd összetevőkből.

A magyar és az olasz konyha ötvözésével létrejött a Mira Magazinban bemutatott bazsalikomos paradicsomleves, amely méltó helyet foglalhat el menüsorunk legelején. A klasszikus magyar paradicsomleves meleg és tésztával készül, az olasz viszont hideg és krémesebb állagú.

Ennek a kettőnek a kombinációja fenséges étket garantál, amennyiben nem paradicsompüréből, vagy paradicsomléből, hanem kizárólag friss, érett paradicsomból készítjük.

Alapvetően négy csoportba oszthatók a levesek. Vannak a híg, a sűrített, az összetett és a különleges levesek. Ezeken belül is adott több kategória, szóval ha levesben gondolkodunk, mint előétel, biztosan mindenki talál az ízlésének megfelelőt.

Hideg és meleg előételek

Léteznek hideg és meleg előételek egyaránt. A hideg előételek készülhetnek zöldségekből, gyümölcsökből, tojásból. Népszerűek a pástétomok, kocsonyák, hideg sültek, vagy a vegyes ízelítők, illetve a szendvicsek.

A különféle sajttálak rendkívül ízlésesen elrendezhetők, és nagyon kelendőek szoktak lenni az étkezések elején. Különösen Franciaországban közkedvelt előétel, mivel a népszerű francia sajtok páratlanok a világ sajtpalettáján.

A meleg előételek készülhetnek zöldségekből, rizsből, húsokból, vagy tésztából is akár. A meleg tojásételek, a sajtokból készített meleg előételek, illetve vegyes ízelítők is sokszor szerepelnek a menüsorban.

Érdemes óvatosan bánni a fűszerekkel, hogy jól érvényesüljenek az alapanyagok. A meleg előételek némelyike alkalmas főételnek is. Ebben az esetben fél adagot szoktunk belőle tálalni.

A lényeg, hogy az előétel legyen összhangban a további fogásokkal, viszont jellegét tekintve eltérő legyen a főételtől.

Elegáns előételek

Ünnepi alkalmakkor a dísztálak megjelenésükben járulnak hozzá a jeles naphoz. Mutatós tálakat lehet készíteni akár hideg, akár meleg változatban. Játszhatunk a színekkel, a formákkal, az ízekkel.

Mivel kicsi adagokról van szó, érdemes lehet drágább alapanyagokkal is dolgozni. Gondoljunk csak bele, mégsem kerül annyiba, mintha főételt készítenénk egy-egy költségesebb összetevőből.

Ajánlott olyan előételt felszolgálni vendégeinknek, melyek a modern konyha egészséges alapanyagaiból készülnek. Olyan könnyű fogásokat, melyeket akár fogyókúrázó, vagy vegetáriánus étrendet követő vendég is nyugodtan elfogyaszthat.

Vannak olyan nagyon speciális étkezési szokások, amiknek nem könnyű megfelelni. Nyilvánvalóan nem tudunk mindenféle diétához, elváráshoz alkalmazkodni, de ezek manapság már alapvetőnek számítanak, de azért a fentebbi listából mindenki megtalálhatja a fog alá való előételeket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.