Ugyan a könnyűbeton falelem technológia már évtizedek óta létezik, és előszeretettel alkalmazzák tőlünk nyugatra nemcsak családi, hanem társasházak építésénél is, hazánkban csak az utóbbi években vált ismertté.

A projektek lebonyolítását végző vállalkozások komplex szolgáltatásokat nyújtanak, az igények felmérésétől a tervezésen, a gyártáson, a falelemek építési helyszínre szállításán át, egészen a kivitelezésig mindent elvégeznek.

A keramzit beton előnyös tulajdonságai

A betonhoz duzzasztott, magas hőfokon kiégetett kerek vagy ovális agyagszemcséket használnak adalékanyagként. A keramzit adaléknak köszönhetően nagy szilárdságú, tömör szerkezetű építőanyag jön létre, amely a normál betonnál lényegesen könnyebb, és egyesíti a hagyományos kiselemes falazóanyagok, valamint az előregyártott paneles technológia előnyeit. 

A könnyűbeton falazat kiváló hőtartó, jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, tűzálló, fagyálló, az agyaggyöngyöknek köszönhetően jó páraáteresztő, így nem penészedik. Akusztikai tulajdonságai is kiválóak. További pozitív jellemzője, ami a jövő otthonaival szemben támasztott elvárásoknak megfelel, hogy nem ártalmas az emberi szervezetre. Páradiffúziós képessége révén optimális klímát és körülményeket teremt a lakóterekben, hiszen ezek a falpanelek gyakorlatilag lélegeznek. 

Mit tud a keramzit technológia?

A nagypaneles falazatok gyors kivitelezést tesznek lehetővé, egy átlagos méretű családi ház falszerkezetének kivitelezése kevesebb, mint 1 hét alatt megvalósítható. A tervezés, gyártás, szállítás, kivitelezés teljes folyamatát biztosítja a technológia hazai képviselője, a megbízható építőipari partner, a Prelement szolgáltatáscsomagja. 

A panelek gyártása a legtöbb esetben egyedi építészeti tervek alapján történik, de emellett természetesen lehetőség van a generálkivitelezők által kínált típustervekből is választani. A könnyűbeton technológiával a legbonyolultabb építészeti megoldások, akár íves felületek, egyedi formájú nyílások, homlokzatok is kialakíthatók. 

A fő- és válaszfalak egyetlen elemből készülnek, tartalmazzák a nyílásokat, az elektromos védőcsöveket és a szerelvények előkészítéseit.

Teljes körű szolgáltatások A-Z-ig

Az igényfelmérést követően az építészeti és kiviteli tervek alapján elkészítik a gyártástechnológiai terveket, amelyek alapján megkezdődhet a falpanelek gyártása, majd helyszínre szállítása, összeszerelése. 

A minőségi végeredmény érdekében a teljes szerkezetépítési folyamatot a bonyolító cég szakmai csapata támogatja, folyamatosan egyeztet az építész tervezővel. 

Az épület “felállítása”, vagyis a falak beemelése, pozicionálása, a falcsatlakozások kialakítása gyorsan, 3-5 szakember munkájával készül. 

A befejező munkálatok is rövid idő alatt megvalósulnak a belső vakolást nem igénylő, kétoldalt sík falfelületeknek, valamint az előre kialakított csatlakozóhelyeknek, csatornáknak köszönhetően. 

Adjon esélyt a gyors, minőségi épület kivitelezésére magának, valamint a jövő generációi számára, válassza a könnyűbeton technológiát családi háza kivitelezéséhez!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!