Bár a szex nem minden egy jó párkapcsolatban, azonban ez egy biztos módja annak, hogy életben tartsuk a szikrát.

Emlékszem, egy este az exemmel ültünk az ágyban, és meg kellett magyaráznom, miért hevert egy vibrátor egy webshop bevásárlókosarában, ami meg volt nyitva a telefonomon. Első válasza ez volt: „Nem vagyok elég?” Figyelembe véve törékeny egóját és azt a tényt, hogy nem volt energiám a vitához, egyszerűen eltávolítottam, és felvettem a kívánságlistámra. Visszatekintve azt kívánom, bárcsak hangot adnék a kísérletezési vágyamnak, és az ágyban megfűszerezném a dolgokat. Nem tehetek róla, de azon tűnődöm, milyen lett volna a szexuális életünk, ha így teszek. Az igazat megvallva, végül megvettem, és ha teljesen őszinte akarok lenni, hosszú idő óta ez volt a legjobb szex, amit valaha átéltem – egyedül vagy partnerrel.

Hozzám hasonlóan számtalan nő és férfi rejti el a vibrátorokat, egyszerűen azért, mert aggódnak amiatt, hogy ez milyen érzéseket kelt majd a másikban. Ezért fontos feltenni magadnak a kérdést: fellendítheti-e a kapcsolatot egy szexjáték használata? Dr. Sagar Mundada, egy mumbai-i székhelyű pszichiáter, szexológus és függőség-ellenes szakember, azt mondja: „A vibrátorok bevezetése egy pár szexuális életébe pozitív vagy negatív hatású is lehet, a partnerek közötti kommunikáció mögöttes szintjétől függően. Meg attól függően természetesen, hogy hogyan viszonyulnak a szex kellékek használatához. Az tény, hogy a játékok segítenek a pároknak kísérletezni, és új érzéseket kelteni a szexuális kifejezés terén. Emellett az újdonság mindig élvezetesebbé tesz minden élményt, és a szexjátékok ezen a téren is segítenek a pároknak.”

Lámpaláz

Az a kérdés, hogy egy partner elég jó-e vagy sem, nem kizárólag a férfiakra vonatkozik. Bizonytalanságok kúszhatnak fel, különösen akkor, ha a szexuális bátorság, a testképproblémák és az általános önbizalomhiány kerül szóba. A külső elemek (harmadik partner vagy akár szexjátékok) bevezetése megfélemlítő lehet. „A párok megfélemlítésének elsődleges oka a szexjátékokkal kapcsolatos felfogás. A működésükkel kapcsolatos ismeretek hiánya, párosulva az alkalmatlanság érzésével, valóban nagy törés lehet” – mondja Dr. Mundada.

A perspektíva és az észlelés a legnagyobb tényező, amely megerősítheti vagy megtörheti az önbizalmat, amikor a szexjátékok használatáról van szó. Gyakran hasonlítom össze a szexjátékokat a konyhai eszközökkel. Természetesen lehet mozsártörőt használni a csatni készítéséhez, de a turmixdaráló időt, energiát takarít meg, és ha mást nem is, akkor más élményt nyújthat – a játékok olyan dolgokra képesek, amelyekre az emberek talán nem. Segíthetnek egy új érzés megtapasztalásában, amely különbözik attól, amit a nyelv, az ujjak vagy a nemi szerv használata során tapasztalhatsz. Valójában fontos kijelenteni, hogy azok a párok, akik arról számoltak be, hogy nem idegen tőlük egy szexshop és játékokat használnak, úgy vélik, hogy segítettek nekik jobban kommunikálni a szex előtt, közben és után, mivel ehhez el kell távolítani a szégyent és a megbélyegzést, kifejezni vágyaikat, valamint útmutatást és visszajelzést adni.

A szexjátékok szélsőséges esetekben árthatnak a pároknak. Az önérzet csökkenése és a külső segítség igénye a szexuális intimitással kapcsolatban nem gyakori jelenség, és negatívan befolyásolhatja egy pár szexuális életét. Ezenkívül az alkalmatlanság érzése gyakori, ha a szexuális elégedettség nagymértékben függ a játékoktól. Ezenkívül, ha nem megfelelően és biztonságosan használják, a szexjátékok károsíthatják a nemi szerveket, és súlyosan csökkentik a libidót.

Ne rohanj!

Nem szabad alábecsülni az előjáték erejét. És nem, nem fizikailag értjük, hanem érzelmileg és mentálisan. Ha erről korábban beszélünk, az sokat tud tenni kapcsolatunkért. Ha az emberek nem feltétlenül beszélnek arról, hogyan érzik magukat a vibrátorok gondolatától érzelmi, fizikai és szexuális szinten a játék használata előtt, közben és után, az problémákhoz vezethet. Ha az egyik partner szexuálisan bizonytalan, a játékok olyan érzéseket válthatnak ki, ami negatívan befolyásolja a kapcsolatot. Ha azt mondod magadnak, hogy a szexjátékok kiegészítik, és nem helyettesítik a szexuális intimitást, sok szorongást enyhítesz.

És nem tévedsz. Bár a játék használata egy olyan szex, amely garantálja az orgazmust, ne hagyjuk figyelmen kívül a bőr-bőr érintkezésből származó intimitást. A közelmúltban Charmaine Noronha arról beszélt, milyen kellemes volt a szex a „varázspálcájával”. Amikor a testi intimitásról kérdezték, azt mondta: „Az utolsó barátommal a szex nem volt a legjobb. Úgy tűnt, nem értette, hogy sok stimulációra van szükségem ahhoz, hogy élvezzem a szexet. Miután megvettem a csiklóizgatót, 30 másodpercen belül elértem a csúcspontot, és ez jobb volt, mint bármelyik orgazmusom – jobb volt, mint a szex valakivel, akinek egyetlen célja az volt, hogy 30 perc vagy kevesebb idő alatt véghezvigye a dolgokat. Hiányzik nekem egy férfi érintése? Abszolút. De a tapasztalataim alapján úgy gondoltam, hogy egy elemmel működő pasi jobb, mintha orgazmust színlelnék, hogy később magam fejezzem be a dolgokat.

Bár Noronha nem szégyelli a preferenciáit, van néhány mítosz a játékok használatával kapcsolatban. Ellentétben azzal, amit az emberek gondolnak, nem csak azok a párok választanak játékokat, akik nem élvezik a kielégítő szexet. A kutatások azt mutatják, hogy azok a párok, akik szexuálisan és romantikusan elégedettebbnek érzik magukat, nagyobb valószínűséggel számolnak be arról, hogy használtak együtt szexuális játékokat. És ez igaz azokra is, akik maszturbátort használnak önkielégítéshez. Az önkielégítés egy kapcsolatban is egészséges, és nagyszerű módja annak, hogy az egyének kapcsolatba lépjenek testükkel és saját vágyaikkal.

De ez felveti a kérdést: a vibrátorok használata unalmassá teheti-e a rendszeres szexet? Ha emlékszel arra, hogy a vibrátorok nem helyettesítik az emberi érintést vagy kapcsolatot, hanem tudatában vagy, hogy fokozzák és megfűszerezik, akkor nem kell aggódnod. Kezeld őket közreműködőként, ne pedig versenytársként.

Három egyszerű szabály a vibrátorokkal kapcsolatban.

Minden az egészséges kommunikációval kezdődik és végződik. Ezen kívül nem minden szabályt kell megszegni. Ha a szexjáték használatának gondolata felkelti te és partnered érdeklődését, győződj meg arról, hogy jártas vagy a használatukban, és kövess néhány egyszerű szabályt – ne használd a játékokat szexi meglepetésként, kommunikálj előtte, közben és utána a vibrátorok használatáról, és a biztonságot prioritássá kell tenni. Hozd meg a döntést, hogy konszenzusosan használd. Ezt egy nyílt kommunikációnak kell megelőznie, amely figyelembe veszi mindkét oldal félelmeit. Ezenkívül a játék kiválasztásakor ellenőrizd a minőséget és a felhasznált anyagokat, és ismerd meg az eszközt, mielőtt bevezeted a hálószobába. Ez kizárja az allergia vagy fizikai sérülés lehetőségét.

A külső stimulátorok bevezetését a legnagyobb biztonsággal és tisztelettel kell végrehajtani. Kezd valami alapvető dologgal, például egy bullet vibrátorral. Tervezz be egy randevúzást a játék használatához. Legyen szexi és szórakoztató. Használat előtt és után mosd ki a játékokat a mellékelt utasítások szerint. Tárold őket megfelelően és tartsd szárazon. Ne feledd, hogy nem kell semmit sem tenned, ami kényelmetlen a számodra.

Ezen kívül jó boldogulni egy kis baráti segítséggel, és ki mondta, hogy ezek a barátok nem lehetnek élettelenek? „Ne feledd, hogy a szexuális segédeszközök alapvetően az élvezetet segítik elő, és mindannyian tudjuk, hogy a megnövekedett élvezet és az orgazmus stresszoldást, jobb alvást és hangulatot, ellazultabb érzést, a szexuális feszültség oldását teszik lehetővé.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: intimjatekom.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.