Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere azt mondta, hogy „Kiszorítanám a taxisokat, mert ők is viszik a drogot egyik helyről a másikra”. Hamarosan megrendszabályozzák a bulinegyedet.

Niedermüller Péter, a 7. kerület polgármestere a 444.hu-nak adott interjújában beszélt a bulinegyedről. Megerősítette: jó kiindulópont a tervezett kritériumrendszer egyik eleme, az éjféli záróra, ez alól azok a vendéglátóhelyek felmentésben részesülhetnek, amelyek a zaj és a kosz ellen is fellépnek. Ha elfogadják, akkor április-május során be fogják vezetni.

Azt is elmondta, hogy a prostitúció, a drog, a garázdaság mind jelen vannak, mivel szerinte nincs rendes közterület-felügyelet. Nyilván nem lehet általánosítani, de vannak olyan rendőrök, közterület-felügyelők, akiket kisebb összegekkel el lehet csitítani.

Ez viszont egy fővárosbeli probléma, amiről már egyeztetnek a Fővárosi Rendészeti Igazgatósággal, akikkel próbálnak egy olyan közterületi rendszert létrehozni, amelyik ezt ellehetetleníti. Niedermüller arról a tervéről is beszélt, hogy autómentessé tennék Belső-Erzsébetvárost.

Nincs semmi szükség arra, hogy ott bőgesse mindenki a motorját, és én gond nélkül kiszorítanám a taxisokat is, mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra.” – állítja Niedermüller Péter.

Kiemelt kép: illusztráció