Szörnyű tragédia történt Százhalombattán. Egy egész család halt meg koronavírusban, a szülőket és két gyermeküket az egész város gyászolja. Közben kiderült, hogy egy kistarcsai kismama is meghalt. Erika harmadik gyermekének életét mentették meg az orvosok, a kislányt császármetszéssel segítették a világra.

Egy család halt meg koronavírusban

„Szomorúan értesültem arról a megrendítő hírről, hogy az Óvárosban élő Varga család mind a négy tagja a Sars-CoV 19 vírus áldozata lett. Nehéz erre szavakat találni, sajnos a világjárványban már több mint 3 millió ember hunyt el szerte a világban” – írja Facebook bejegyzésében Százhalombatta polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenkinek meghalt valakije

Vezér Mihály szerint „már nincs olyan család, akinek a környezetében ne történt volna tragédia. Mindig megdöbbenünk, ha értesülünk egy közeli, vagy távoli ismerősünk fertőzéséről, haláláról. Fiatalt, időst, minden korosztályt érint a járvány, amely hosszú ideje életünket uralja, és korlátok közé szorít bennünket.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Sok a fertőzött a városban

„Sajnos Százhalombattán is többen szorultak kórházi kezelésre, van, aki meggyógyult, de nem mindenki lehetett szerencsés. Együtt érzek minden olyan családdal, akit veszteség ért, részvétemet fejezem ki, kívánom, hogy tudják feldolgozni a legnehezebbet, a felfoghatatlant!” – írja bejegyzésében a polgármester.

Ritka és tragikus

Majd így folytatja: „Az, hogy egy család mindegyik tagja életét veszíti nagyon ritka és tragikus. A Varga család tagjai kórházba kerültek, az orvosok hiába tettek meg mindent, a vírus erőssebnek bizonyult”.

Először az édesapa halt meg

A polgármester azt írja, hogy először az édesanya halt meg, majd a gyermekeik. A helyiek bíztak  abban, hogy az édesapa felgyógyul, de sajnos őt is elveszítették.

Búcsúzik a város

Vezér Mihály szívszorító szavakkal búcsúzik a Varga családtól: „Szinte hihetetlen, hogy ez megtörténhetett! Marika nénit, az édesanyát, Gábort, a fiúkat, Gyöngyit, a lányukat, Gábor bácsit, az édesapát gyászolja most az egész város! Aki ismerte őket közelebbről, naponta találkozott, jó kapcsolatot ápolt velük, nehezen dolgozzák fel a lesújtó veszteséget, a hiányt. Sokan szerették, tisztelték őket, szerény, szorgalmas, segítőkész emberek voltak. Így maradnak meg az emlékezetünkben”.

Meghalt egy kistarcsai kismama

Csütörtökön a Telex írt arról, hogy egy újabb kismama is a járvány áldozata lett. A 35 éves nagytarcsai nő március 17-én került a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára. Azért ide, mert annál az orvosnál szeretett volna szülni, aki az első két gyermekét is világra segítette. Erika állapota viszont olyan gyorsan romlott, hogy március 18-án az oxigén már nem volt elég, a nőt mesterségesen kezdték lélegeztetni.

Soha nem láthatta kislányát

Közben az orvosok úgy döntöttek, hogy császármetszést végeznek rajta, hogy így mentsék meg a baba és édesanyja életét, de a nő soha nem láthatta kislányát. „Március 19-én hajnalban kaptam egy SMS-t, hogy gratulálnak, megszületett Boróka!”, mesélte a lapnak a nő férje.

Nem segített a műtüdő

Erika két hét lélegeztetés után került át műtüdőre, amivel ugye csak időt tudnak nyerni a szervezetnek, hogy gyógyuljon, hogy tudjon reagálni a kezelésekre. Tíz nap után az orvosok megpróbálták a nőt visszaállítani a mesterséges lélegeztetésre, de április 16-án, pénteken már azzal hívták Gábort, hogy menjen be elköszönni feleségétől. Ugyanaznap, amikor újszülött kislányát elhozhatta volna a gyermekkórházból.

Telefonon közölték a hírt

„Telefonáltam nekik, hogy nem biztos, hogy lesz lelki erőm aznap hazavinni Borókát, de aztán a családban arra jutottunk, hogy mégis csak az a jó, ha végre itt van velünk”, meséli a férfi, akivel április 17-én telefonon közölték az orvosok: „Erika elment”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Covid osztály – Forrás: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila