Nőiességében alázott meg, de megbocsátottam neki – erről beszélt a korábbi győri polgármester felesége a Heti Napló adásában. Borkainé Havassy Myrtill azt is elárulta, mit érzett a botrány kirobbanása után, amikor először emberek közé kellett mennie.

Sokkot kapott

Borkai Zsolt felesége így idézte fel a napot, amikor kiderült, hogy mit tett az adriai yachton a férje. „Nem volt egyszerű megélni. Amikor összerendelte a családot a férjem, az a pillanat az rossz emlékként örökre megmarad. Sokkot kaptam, nem tudtam megszólalni. Leültünk a családi házunk nappalijába, a férjem szembeült velem a fotelbe, és elmondta, hogy mi történt” – idézte fel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akart elválni

„Elmesélte, hogy amikor hajózni volt a barátaival, akkor történt egy dolog, ami az egész életünk befolyásolni fogja. A szememet kereste végig, amikor erről beszélt, láttam a szemében, hogy „bocsáss meg nekem kérlek, ne hagyjál itt”. Azt akarta, hogy ne hagyjam el” – mondta Borkainé az interjúban. „De olyan sokkot kaptam, hogy a nevemet sem tudom elmondani. Itt volt a testem, de belül erős, se szív, se lélek nem volt bennem.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez lehetett az ok

„Akkor már 30 éve voltunk házasok, és akkor ez a házasság elfáradt, nem olyan volt, mint korábban, nem figyeltünk egymásra. Sokat dolgozott a férjem, este hazaért fáradtan, igazából egymás mellett voltunk, de nem egymásért. A gyerekek kirepültek a családi fészekből, ottmaradtunk ketten. Most már érzem, hogy miért történt mindez” – emlékezett vissza.

Most már inkább hálás

„Egy házasságban mindig vannak hullámok, ez egy olyan időszak volt, ami ezt hozta. Az, hogy megtörtént, arra a mai eszemmel azt mondom, hogy köszönöm szépen. Mivel, ha akkor nem történik ez velünk, akkor lehet ma már nem vagyunk együtt. De ez az eset rádöbbentett arra, hogy bármennyire is gyűlölöm őt, valahol mélyen akkor is szeretem” – mondta a feleség.

Megoldást keresett

Hozzátette: Nem gondoltam arra, hogy el szeretnék válni, én a megoldást kerestem. Egy házasságot megmenteni sokkal nehezebb, mint azt mondani, hogy vége. Nagyon megalázott, egy nőt nőiességében megalázni a legcsúnyább dolog.

Nem nézi meg a videót

A videót nem látta, nem is fogja megnézni. „Vasárnap jelent meg a videó, és a fiam mondta, hogy na tessék most már ez is látható. Nekem azért volt nagyon nehéz, mert a magánéleti problémánk mindenki előtt nyitott volt. Másrészt bántották a gyerekeinket, olyan sok igazságtalanságot állítottak róluk” – ez fájt neki a legjobban.

Első gondolatok

„Az volt az első gondolatom, hogy elmegyek otthonról és otthagyom őt. Konfliktuskerülő vagyok, nem szoktam vitatkozni, inkább őrlődöm magamban. Mindent emberi hangon próbáltunk megbeszélni. Nem volt tányértörés, ajtócsapkodás, semmi sem volt. Nem ilyen ember vagyok, lehet azért vagyunk meg még ma is, mert különbözőek vagyunk és kiegészítjük egymást.” Az inget, amiben a yachton volt a férje, azt azonnal széttépte és kidobta a kukába. Később egy törpetacskót kapott a férjétől, ezzel próbálta kiengesztelni. Arról is beszélt, hogy a férjének nincsenek eltitkolt gyerekei, ezt a férje akár apasági teszttel is vállalja.

Sokáig nem mentek sehova együtt

„Nagyon szégyeltem magam az emberek előtt, sokáig a férjemmel nem is mertem kimenni az utcára. Hosszú idő után jelentünk meg újra az utcán. A botrány után előszőr a pannonhalmi főapáthoz mentünk, időpontot kértünk tőle és beszélgettünk. Nem tudom idézni az ő szavait, de a lényeg az volt, hogy erőt kaptam tőle erre az időszakra” – mondta a Heti Napló „szuper exluzív” interjújában Borkainé Havassy Myrtill.

Tudta, hogy lesznek nők is

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy Borkai Zsolt, az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában korábban azt mondta, tudta, hogy lesznek nők is azon a bizonyos hajón. A kiránduláson sok alkoholt fogyasztottak, ezért is torkollott őrületbe a parti. A volt polgármester azt mondta, ő ugyan látta, hogy az egyik hölgy felvételeket készít, de abban a helyzetben, amelyben akkor volt, mint fogalmazott: „nem erre figyel ember”.  

Kínos felvételek

Ráadásul életének egy olyan időszakát élte, amikor azt hitte, neki semmi bántódása nem eshet. Amikor már megtudta, hogy „illetéktelenek” kezébe került néhány, számára kínos fotó, még akkor sem gondolta, hogy ebből ekkora ügy lesz. Sőt, a partin szórakozó barátaival össze is dobtak több millió forintot, hogy egy zsarolónak fizessen a felvételekért, aki azt ígérhette, hogy nem kerülnek nyilvánosságra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Borkai Zsolt és felesége