Szerda reggel egy autós a fedélzeti kamerájával rögzítette, ahogy egy idióta autós az M3-as bevezetőn a forgalommal szemben halad, ezzel több száz ember életét veszélyezteti.

A felvételt készítő autós a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról hajtott rá az M3 kivezető szakaszára, ám a túloldalon olyat látott, aminek nagyon nem kellett volna ott lennie – írja a bpiautósok.hu.

A vezetésre nyilvánvalóan alkalmatlan személy valahogy a rossz oldalra keveredett és autósok sokaságát veszélyeztetve a belső sávban haladt.

Tavaly novemberben írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy az éjszaka kellős közepén egy autós úgy döntött megfordul az M3-as kivezetőn.

A felvételen jól látszik, ahogy a fehér autóval a sofőr egyszer csak Y-fordulást csinál és elindul a forgalommal szembe, vissza a város felé.

A sofőr nem zavartatta magát. Az sem érdekelte, hogy más autók is mennek utána, ő az út közepén fordult meg, még csak le sem húzódott az útról – igaz attól még ugyanolyan szabálytalan lett volna, mint most.

A jelenet a Szerencs utca után történt, vélhetően az autós a kereszteződésig hajtott vissza, hogy ott elkanyarodjon.

2009 januárjától az ilyen videófelvételek alapján is vizsgálatot indíthat a rendőrség, ha beazonosítható az autós, bírságolhatnak is.

Az M3-as bevezetőn a forgalommal szemben haladó autós az életveszélyes mutatványával nem csak magát, de másokat is komoly veszélybe sodorta és több KRESZ-szabályt is megszegett. Ha elkapják súlyos tízezrekre, vagy akár a jogosítványának az elvételére is számíthat.

Kiemelt kép: részlet a videóból