Nem sok hiányzott egy hatalmas balesethez az 51-es úton, az agglomeráció déli peremén Áporkánál. Egy suzukis úgy döntött előzni kezd és nem érdekli, hogy szembe jön egy autó. Szerencsére az idióta helyett mások azért gondolkodtak. A videót a cikkünk alján lehet elindítani.

Az 51-es úton, Majosháza és Áporka között gondolta a suzukis, hogy megelőz engem. Aztán az előzés közben úgy gondolta, jól halad, belefér még egy autó. Végül is belefért…”- írta a videó feltöltője. És persze csak azért fért bele, mert két másik autós a suzukis helyett is gondolkodott.

A felvételen jól kivehető, hogy a sárga suzukis nyilvánvalóan látta, hogy szembe jön vele egy autó, ennek ellenére folytatta az előzést. Szerencsére nem történt tragédia, mert az idióta autós helyett a másik két autós az utolsó pillanatban korrigált.

A jogszabályi változások következtében az ilyen felvételek alapján is eljárást indíthat a rendőrség. A suzukis az előzés szabályait szegte meg, így akár 50 ezer forint bírságot is kaphat. Kérdés, hogy ez elegendően elrettentő-e akkor, amikor valaki mások életével játszik.

Dubaiban megoldották

Dubaiban szuperdrága birságokkal küzdenek a szabálytiszteletért. A kereszteződések többségét bekamerázták, a forgalmas utakon pedig 500 méterenként traffipaxok figyelnek. A legkisebb szabálysértés 300 ezer forintnyi összegnél indul. Ennek következtében a legszegényesebb vezetési kultúrájú országokból érkező sofőrök is szabálytisztelők. Alig van gyorshajtás, a zebráknál pedig megállnak az autósok. Az óriási bírság réme a közlekedés résztvevőinek az életét védi. Lehet, hogy érdemes lenne átvenni a módszert?

Kiemelt kép: részlet a videóból