A Facebookon kért segítséget autós társaitól és itt küzd az igazáért egy férfi, aki a 14. kerületben szenvedett balesetet a napokban. Dániel egy útkereszteződésben járt pórul, amikor szinte a semmiből előkerült egy zöld autó és összeütköztek. A történtekről megoszlanak a vélemények a világhálón, a bajba került sofőr pedig tanúkat keres.

„Segítséget kérek”

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni! Augusztus 30-án délután kb. 16:30-kor balesetem volt a 14. kerület Fogarasi út – Csertő utca kereszteződésben. Ha esetleg bárki látta a balesetet és tudna tanúskodni, illetve elmondani, hogy mit látott, azért nagyon hálás lennék, mert sajnos nincs kamera a kereszteződésben és bizonyítanom kell az ártatlanságom. Kérlek, ha ott voltál és láttad a balesetet írj nekem, köszönöm! – olvashattuk a felhívást egy népszerű Facebook-csoportban. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megkezdte a kanyarodást

Dániel saját elmondása szerint a 16. kerület irányából érkezett, majd szeretett volna a Csertő utcába bekanyarodni. Elsőbbséget adott a szembejövő forgalomnak és miután elmentek az autók, megkezdte a kanyarodást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Érkezett egy zöld autó

A kanyarodás közben látott meg egy zöld autót elég gyorsan az irányába hajtani, de mielőtt megkezdte a kanyarodást, még nem látta sehol. „Sajnos a mögöttem levő autó is sérült. Igen, történt személyi sérülés a zöld autóban, de ettől többet én sem tudok” – írta Dániel.

„Ezt a balhét te viszed el”

„Értem én, hogy gyorsan jött, de ha van tanú, mit bizonyít. Elmondja, hogy szerinte is gyorsan jött a zöld autó a védett úton. Te meg kikanyarodtál elé. Ez nem fogja megváltoztatni a helyzetet. Majd a helyszíni szemle alapján az igazságügyi kárszakértő megállapítja, hogy mennyivel jött és ez mennyire befolyásolta, hogy időben észlelhetted-e. De ezt sajnos te viszed el. A biztosítód fizet, te meg kapsz egy kis pénzbüntetést. Nem érdemes fellebbezni, mert csak pénzkidobás” – írta egy kommentelő, reagálva a történtekre.

Ha meggyőződött róla…

„Abban az esetben, ha Dániel behajtott a kereszteződésbe, meggyőződött arról, hogy nincs más a kereszteződésben szemből és belátható időn belül nem is érkezik meg, azaz a kanyarodást valószínűleg be tudja fejezni, akkor azt megkezdheti” – fogalmazott egy másik autós.

Nem köteles észre venni

„Stabil álláspontom, hogy Dániel nem köteles a kanyarodás megkezdésekor észre venni egy futót például, akinek egyébként, ha Dániellel párhuzamosan érkezik, szintén elsőbbsége lesz Dániellel szemben, így Dánielnek Őt el kell engednie akár megállással is” – gondolta tovább az esetet egy Facebookozó.

Véleményes az eset

„Jelen helyzetben pedig az egyébként szemből, azonban Dánielre már szinte merőlegesen érkező jármű nem verheti telibe a hátulját, hiszen az elsőbbséget a kereszteződésben kell megadni, azaz, ha abban állnak keresztben, vagy a kanyarodását szabályosan megkezdő autós valamiért még nem fejezte be a kanyarodást nem rongyolom telibe a jobb hátsó 25 cm-ét a 4,5 méteres autójának” – tette hozzá valaki.

 Jó, ha van kamera az autóban

„Na pont az ilyenek miatt ajánlatos egy kamerát beszerezni az autóba. Jó, aláirom, egy minőségi kamera 40 ezer környékén mozog, de sajnos hamar visszahozza az árát. Ettől függetlenül remélem, lesz tanú” – zárta a gondolatsort egy másik sofőr. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A baleset helyszíne

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Facebook.