Mától tanszüneti menetrend szerint közlekednek a budapesti közösségi közlekedési járatok az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárása miatt.

Tanszüneti menetrend

A BKK korábban közölte, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt hétfőtől bevezetett újabb intézkedéseket figyelembe véve a társaság megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, ami várhatóan két lépcsőben valósul meg.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csökkent a forgalom

Az óvodák és az iskolák bezárása miatt a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Az esti menetrend is változik

A BKK tudatta azt is, hogy a tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra újabb menetrendváltozás várható.

Az első ajtós felszállás megszüntetését követelik

Az első ajtós felszállás azonnali megszüntetését követeli a fővárosi tömegközlekedési járatokon a koronavírus-járvány miatt, a járművezetők védelme érdekében a BKV vezérigazgatójától a cégnél működő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

A sofőrök kézbe veszik a biztonságukat

A szakszervezet közleményében azt írja, ha ez nem történik meg néhány napon belül, a sofőrök maguk veszik kezükbe a biztonságukat.

Nincsenek biztosítva az egészséges munkakörülmények

„Engedetlenségi akcióként nem fogják kinyitni az utasok előtt az első ajtót” – ezt állítja a szakszervezet, akik szerint a BKV törvénysértő módon nem biztosítja a munkavállalók számára a foglalkoztatáshoz szükséges egészséges munkakörülményeket.

Beoltják a metrón dolgozókat

Hétfőn a főváros megkongatta a vészharangot, amennyiben még 2 ember megbetegszik, akkor leállhat a 2-es metró. A kormány megígérte, hogy a BKV stratégiai dolgozói soron kívül megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

Két emberen múlik, hogy nem áll le a metró

Ahogy azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a koronavírus miatt bármikor leállhat a 2-es metró. A városvezető szerint mindössze két ember egészségén múlik több tízezer ember közlekedésének biztosítása. Azt kérték, hogy a stratégiai munkakörben dolgozókat mielőbb oltsák be, most erre bólintott rá a kormány.

Fontos a BKV dolgozók oltása

A kormány a főváros többszöri kérésére most végre belátta mennyire fontos, hogy a fővárosi cégek kritikus területein dolgozó munkavállalók be legyenek oltva. A következő három napban ugyanis a BKV munkatársai közül összesen 138 főt oltanak be a Szent Imre Kórházban – írják a Városháza a szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Első körben a kulcsemberek kapják meg az oltást

A BKV Pandémiás Terve egyértelműen meghatározza a munkakörök prioritását az oltások szempontjából, így első körben azok kapják meg, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását, vagyis akik pótlását nem lehet megoldani.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu