Huszonnégy év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt az O. Szilvesztert, aki a közösségi oldalán megüzente a haragosának, hogy végez vele, majd nem sokkal később az LGT -s Karácsony János és Solti János, valamint a Zenevonat közös koncertjén be is váltotta az ígéretét.

Döntést hozott a Debreceni Ítélőtábla

24 évnyi fegyházat kapott az az O. Szilveszter, aki előre kitervelve gyilkolt egy koncerten, ahogyan arról korábban beszámoltunk. Tíz évre a közügyektől is eltiltották. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az LGT két tagja is zenélt, amikor megtörtént a szörnyűség

Az LGT zenekar két tagja, Karácsony János és Solti János a Zenevonat nevű formációval közösen koncertezett, amikor a gyilkos végrehajtotta tettét. O. Szilveszter egy közösségi oldalon előre szólt a haragosának, hogy meg fogja ölni, és végül be is váltotta az ígéretét a koncerten.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem lehet szabadlábra bocsátani feltételesen sem

A 24.hu hírportál kérdésére elárulta a Debreceni Ítélőtábla szóvivője, hogy a férfit nem bocsáthatják szabadlábra még feltételesen sem. A bűncselekményt előre kitervelt emberölésnek minősítették az elsőfokú ítéletet követően.

Prostitúcióra kényszerítette a párját a gyilkos

Egy fiatal nővel élettársi viszonyban élt O. Szilveszter. A kapcsolatból gyermekek is születtek, ám a családnak pénzügyi gondjai voltak. Közösen úgy döntöttek, hogy a fiatal hölgy a testével fog pénzt keresni. A férfi volt, hogy fizikai erőszakkal bírta rá párját arra, hogy az említett módon szolgáltatást nyújtson.

Az egyik ügyfél megsajnálta

2019 márciusában O. Szilveszter egy gyerekkori barátjának ajánlotta párja szolgáltatásait. Az illető kétszer is találkozott a nővel, a férfi megsajnálta a fiatalasszonyt. Végül a nő hozzá is költözött.

Nem tudta kezelni a helyzetet a későbbi gyilkos

O. Szilveszter rájött, hogy nem fog visszatérni hozzá a korábbi élettársa. Ezt követően 2019 augusztusában a fiatal nőt erőszakkal lerángatta kerékpárjáról. A hölgy elesett és meg is sérült. A későbbi gyilkos már akkor kijelentette, augusztus 18-án meg fogja ölni a nő új párját. Egy online közösségi felületen üzent is a férfinak, és verekedést kezdeményezett.

Nem a levegőbe beszélt

Az augusztusi koncert alkalmával hátulról támadt volt élettársa új barátjára az elkövető. Egy 20 cm pengehosszúsággal rendelkező konyhakéssel szúrta meg többször is az áldozatát. A férfit kórházba szállították, ám életét már nem tudták megmenteni, a mentőautóban elhunyt.

Kábítószerezett a gyilkos

Miután elfogták a tettest, a vérében kábítószer nyomaira bukkantak. O. Szilveszter elismerte, hogy drogot fogyasztott, ám a gyilkosságot nem ismerte be. A vallomásai önmagukkal ellentmondóak voltak.

Ösztönös reakcióra hivatkozott

O. Szilveszter azt mondta, hogy kölcsönös dulakodás történt. A szúrást „ösztönös védelmi reakciónak” titulálta. Azt állította, hogy az áldozat „beletolta magát a késbe”. Elismerte, hogy több alkalommal azt mondta, „megszúrtam, mert megérdemelte”.

A törvényszék a védekezést nem fogadta el

Élettársa bántalmazását mindössze 2-3 pofonnak tartotta, amit így nem is tartott verésnek. A törvényszék végül nem fogadta el a tettes védekezését, 24 év fegyházra ítélte első fokon.

Jogerős az ítélet

A másodfokú tárgyalás során O. Szilveszter a bűnösségét csak részben ismerte el. A kerítést tagadta, mint ahogyan azt is, hogy előre eltervezte volna a gyilkosságot. A táblabíróság csak az ítélet minősítésén súlyosbított, így jogerősen is 24 év fegyházbüntetést kapott a gyilkos. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: rendőrségi helyszínelés – Forrás: police.hu