Ellenzéki politikusok állítják, a Pénzügyminisztérium elkaszálhatja az M100-as út építését azzal, hogy visszafogják az egyik építőnek, a Dömper Kft.-nek szánt pénzek kifizetését. Közben arról ír a Válaszonline, hogy az M100-ast építő Dömper Kft. vezetői több szálon kapcsolódhattak a csúszópénzeket elfogadó fideszes képviselőhöz, Völner Pálhoz. Megkérdeztük a Pénzügyminisztériumot, hogy tényleg leállították-e az M100-as útra szánt összegek kifizetését. A BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak csütörtökön azt válaszolták, nincs mit leállítani mert nem történt még kifizetés.

Rendszeresen lefizethették Völner Pált

Egyre terebélyesedik Völner Pál korrupciós botránya. Esztergom térségének fideszes országgyűlési képviselője, aki egyben az igazságügyi miniszter helyettese is az Ügyészség szerint rendszeresen kenőpénzeket kapott a végrehajtói kamara elnökétől, hogy elintézzen nekik ezt-azt a minisztériumban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aki lefizette börtönben van, akit lefizettek szabadlábon

Völner lemondott a minisztériumi tisztségéről, de nem mondott le az esztergomi emberek képviseletéről, így besétálhat a Parlamentbe szavazni a törvényekről. A Völnert lefizető Schadl Györgyöt letartóztatták, a megkent politikus azonban szabadlábon van.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vizsgákat intéztek

Pár napja a nyilvánosságra került nyomozati anyagból kiderült, hogy Völner Pál a rokonának protekciót kért a Pázmány jogi karán, de az is kiderült, hogy Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is intézett vizsgákat a Völnert lefizető Schadl György a pécsi egyetem jogi karán. Míg az átlagos hallgatók tanultak, a csókosoknak úgy írtak be kiváló érdemjegyeket, hogy ott sem voltak a vizsgán. A Pázmányon pár nap után lezárták a vizsgálatot, szerintük minden rendben van náluk.

Rogán Antal bizalmasa is nyakig benne lehet a Völner-ügyben

Meglepő, hogy sem Völner közvetlen főnöke, Varga Judit nem szólalt meg az ügyben, sem Rogán Antal, akinek a bizalmasáról nem csak az derült ki, hogy vizsgákat intéztek neki a pécsi egyetemen, de közös ingatlanbiznisze is volt a Völnert megkenő Schadl Györggyel.

Lemondásra szólították fel

Csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót tartottak az ellenzéki politikusok a Várban az építkezés indokával körbekerített Karmeliita kolostornál, ahol lemondásra szólították fel a Varga Juditot és Rogán Antalt.

Nem fizet a Pénzügyminisztérium?

A sajtótájékoztatón Nunkovics Tibor, az Esztergomi térség országgyűlési képviselője elmondta, információi szerint a Pénzügyminisztérium elkaszálta az M100-as utat építő Dömper Kft-nek ütemezett kifizetéseket. Nunkovics Tibor a BudaPestkörnyéke.hu hírportál érdeklődésére hozzátette, hétfőn Szél Bernadettel együtt írásbeli kérdést tettek fel a témában a Pénzügyminisztériumnak. Erre 15 napon belül kell válaszolni, Nunkovics Tibor arra számít, hogy a minisztérium kihasználja a törvény adta lehetőséget és nem is fognak korábban válaszolni.

A Pénzügyminisztérium szerint nincs mit leállítani

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál megkérdezte a Pénzügyminisztériumot, hogy tényleg leállítják-e a Dömper Kft-nek szánt kifizetéseket. Válaszukban közölték: „Az M100 aláírt vállalkozási szerződése forrásbiztosítás esetén hat hónapon belül még hatályba léptethető. Kifizetés eddig értelemszerűen nem történt, így nincs is mit leállítani.”

Méregdrága út

A Dömper Kft. szerepe azért érdekes a Völner Pál korrupciós ügyében, mert nemrég derült ki, hogy részben ők építhetik Magyarország eddigi legdrágább gyorsforgalmi útját az M100-ast, ami az M1-es autópályát kötné össze Esztergommal. A 32 km-es út 345 milliárd forintba kerül. Ide kapcsolódik: Csillagászati összegbe kerül az M100-as út építése, a térségben élő országgyűlési képviselő kiakadt

Megtollasodott Völner fia, a 26 éves Marcell is

A Válaszonline.hu arról ír, hogy pár év alatt szinte a semmiből lett egymilliárdos cégvagyona Völner Pál 26 éves fiának, Völner Marcellnek. A portál szerint a Dömper Kft. tulajdonosának élettársa is segíthette a Völner fiú cégeinek gyarapodását.

Orbán Viktor ígérete

Az M100-as utat még 2012-ben Orbán Viktor ígérte meg a Suzuki elnökének, hogy az esztergomi autógyárat összekapcsolják az M1-es autópályával. Az M100-as gyorsforgalmi Bicske és Esztergom között épül a Zsámbéki-medence szélén a településeket elkerülve. Sokan úgy beszélnek róla, hogy lényegében ez lesz az M0-ás körgyűrű nyugati szakasza. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tervezett utak – kék: M100, zöld: M10, piros: M0 Észak-budai szakasza, sárga: M2 új szakasza, szürke: az M0 meglévő szakasza

Kiemelt kép: illusztráció – Völner Pál – Forrás: Facebook/Völner Pál/BPK-montázs