Elrendelték letartóztatását, mivel büntetett előéletű. Az erről szóló ülésen mindent beismert. Azt nem tudni, hogy a férfi által elkövetett bűncselekmény mennyiben befolyásolta az összeállítások elkészítését.

Kiterjedt hálózat

Országos bordélyhálózat fenntartásával gyanúsítják az állami televízió bűnügyi műsorának egyik riporterét. A 44 éves férfi a nyomozás adatai szerint országszerte 13 lakást bérelt, ahol prostituáltak dolgoztak – derül ki az RTL híradójából. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

A fővárosban fogták el

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Szabolcs vármegyei nyomozók által koordinált, több vármegyei rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével összehangolt rendőri intézkedés keretében Budapesten fogták el a 44 éves férfit, aki készpénzért nőknek biztosított bérelt ingatlanokat szexmunkára.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezzel gyanúsítják

A rendőrség közlése szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. B. 44 éves pétervásárai lakossal szemben.

Ellenőrizte az összegeket

Ő pedig azonos azzal, aki az állami média munkatársa – azt nem tudni, hogy még mindig nekik dolgozik-e. „A lakásokat oly módon adta bérbe, hogy a szexmunkások naponta 12 és 15 ezer forint közötti összegeket fizettek neki az ingatlanokban elhelyezett széfbe-dobta, miközben élőképes videóhívásban voltak a gyanúsítottal” – ismertette a Szabolcs-Szatmár Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, Borsodi-Buss Emese.

A tulajdonosok semmit sem tudtak

Elfogásáig több mint 30 millió forintot szedett össze így, amit felélt. A lakások tulajdonosai nem tudtak arról, mi folyik náluk. Az összehangolt rendőri akcióban a kibérelt ingatlanokban is házkutatást tartottak, volt, ahol prostituáltakat is találtak.

Öt évet is kaphat

Mivel a gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, a bíróság attól tartva, hogy megszökne, elrendelte a férfi letartóztatását. A letartóztatásáról döntő ülésen mindent beismert. Akár öt év börtönt is kaphat.

Feltűnt a képernyőn

A csatorna kereste az állami médiát, hogy megtudják, nekik dolgozik-e még a férfi, illetve vizsgálják-e, hogy az általa is beismert bűncselekmény elkövetése befolyásolta-e a riportjait. Az adásig nem érkezett válasz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Videó az elfogásról

Ez pedig a csatorna összeállítása

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)