A 3. kerület közlése szerint az adat nem nyilvános, azonban a 4. kerület kiadta a pontos összeget. Nem tudni, melyik műsorokra vonatkoznak a szerződések.

Több kerület is leszerződött

Nem csak Zugló kötött megállapodást az ATV-vel, több ellenzéki vezetésű budapesti önkormányzatnak is van szerződése a csatornával – derítette ki a 24.hu.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyakran szerepelnek

E kerületek vezetői rendre feltűnnek az ATV reggeli, illetve esti műsoraiban, miközben az önkormányzatok nem válaszolnak arra egyértelműen, pontosan melyik műsorba is „vásárolták” be magukat a politikusok. A csatorna nem reagált a portál megkeresésére.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zugló volt az első

Nemrég a szocialista Horváth Csaba vezette XIV. kerületről derült ki, hogy leszerződött az ATV-vel. Az önkormányzat a 444.hu-val először azt közölte, a polgármester e szerződés részeként jár beszélgetni az Egyenes Beszédbe, majd később úgy pontosított, hogy Horváth Csaba e műsorban való szerepléséért mégsem fizetnek.

Rejtély, melyik műsorokban szerepelhetnek

Cikkünk szerint havonta 535 ezer forint plusz áfát, vagyis 666 ezer forintot fizet a zuglói önkormányzat az ATV-nek, hogy a műsorokban visszatérően foglalkozzanak a kerület ügyeivel. A nyilvánosan elérhető szerződés szerint az ATV Zrt. havonta legalább háromszor biztosít „témakommunikációs megjelenési lehetőséget” Zugló számára. A témákat a kerület javasolhatja, de azt nem konkretizálták, pontosan kit, milyen műsorokban látnak vendégül.

De mi lesz így az érdemi újságíró munkával?

A Klubrádióval és Fiala Jánossal is kötöttek hasonló szerződést, Összesen milliós tételről van. Sem az ATV, sem a Klubrádió, sem Fiala nem válaszolt, lehet-e újságírói munkát végezni úgy, hogy közben pénzt kapnak attól, akivel beszélgetnek.

A másik érinett is hallgat

Fiala János és Zugló együttműködése pedig még Karácsony Gergely polgármestersége idejére nyúlik vissza. Ő ugyan reagált a 444 megkeresésére, azonban a lap korábbi, róla szóló cikkei miatt azt közölte, hogy csak interjú formájában hajlandó válaszolni a kérdéseikre, így szintén nem derült ki, mit gondol az ügyben.

Több önkormányzat is titkolózik

A szintén ellenzéki (ma már egyaránt DK-s) vezetésű Óbuda és Újpest ugyancsak kötött több millió forintos megállapodást az ATV-vel az idén, sőt, a III. kerületnek a tavalyi évre és 2020-ra is volt kontraktusa. A szintúgy DK-s irányítású XVIII. kerület egyelőre nem volt hajlandó elárulni, van-e ilyen szerződése a csatornával.

Vannak, akik nem fizetnek

Terézváros, Erzsébetváros, Ferencváros, az I. és a II. kerület, illetve Újbuda és Eger önkormányzata azt közölte: ők nem kötöttek szerződést az ATV-vel, vagyis nem fizetnek a polgármester szerepléséért (vezetőik viszonylag gyakran feltűnnek a csatorna műsoraiban, ezért tett fel kérdéseket a portál.

Újpest jó lehetőségnek tartja

A IV. kerület bruttó 9,8 millió forintért szerződött az idén áprilisban az ATV-vel 11 hónapra. Az újpesti önkormányzat válaszából kiderül, hogy a megállapodás nemcsak az ATV-re, de a Spirit FM-re is vonatkozott. „A megjelenések rendkívül jó lehetőséget adnak arra, hogy a kerületi jó gyakorlatokat akár országos szintre emeljük a televízió informatív műsoraiban vagy a Spirit FM hanghullámain” – fogalmaztak.

Kizárólag közérdeket szolgál a tartalom

Jelezték, „együttműködésünk célja kizárólag az önkormányzat és a kerület tevékenységének bemutatása legyen, és ez azt is jelenti, hogy nem csupán a polgármester, hanem a kerület alpolgármesterei vagy akár cégvezetői is megjelenéshez juthatnak. Így biztosítjuk azt, hogy pártpolitikától mentes, kizárólag a közérdeket szolgáló tartalmak közvetítése történjen meg.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön Kiss László az ATV stúdiójában, forrás: Youtube.)