Felállítottak egy óriáskereket Velencei Korzón, a működéshez szükséges kiszolgáló létesítményekkel együtt. A polgármester kiakadt, az önkormányzat semmit nem tudott az óriáskerék építéséről.

Gerhard Ákos a város polgármestere közleménye szerint a jegyzőnek nincsen a birtokában az óriáskerék létesítésével, működtetésével kapcsolatos dokumentáció, nem ismert az üzemeltetésért felelős személy kiléte, valamint nem ismertek a működtetés részletei sem.

Nem tudnak semmit az üzembiztonsági intézkedésekről, befogadóképességről, nyitvatartásról és a díjtételekről – írja a 24.hu.

A polgármester megjegyzi, hogy az üzemeltető nem vette figyelembe, hogy az építési szabályzat szerint a Velencei-tó partvédművétől mért 30 méteres védősávon belül a település sziluettjét megváltoztató, 5 méternél magasabb építmény nem építhető.

Ráadásul az óriáskerék telepítésének helye feltöltött terület, erre figyelmeztették is a Velencei Korzó üzemeltetőjét.

A közleményben kijelentették: az óriáskerék működésével kapcsolatban Velence Város Önkormányzata semmilyen felelősséget nem vállal. Az üzemeltetéséhez nem járul hozzá.

A polgármester reméli, hogy az üzemeltető jogkövető magatartást tanúsít az ügyben, és nem lesz szükség hatósági intézkedésekre.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Velence hivatalos Facebook oldala