Hihetetlen akaraterővel néz szembe súlyos betegségével Reviczky Gábor. A Kossuth-díjas színművész egyedül, ráadásul autóval jár a kemoterápiás kezelésekre és saját bevallása szerint a körülményekhez képest jól viseli a mellékhatásokat.

Súlyosabb lett az állapota

Mint korábban megírtuk, az év elején prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábornál, nem sokkal később pedig meg is műtötték. Bár az operáció után úgy tűnt, minden rendben van, később a PET CT-n kiderült: áttétek alakultak ki a szervezetében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akart kemoterápiát

„Igaz, hogy nem akartam kemoterápiát, de akkor még nem tudtam, hogy áttétem van, többek között a csontjaimban… ez a legutóbbi vizsgálaton derült ki. Beláttam, hogy muszáj vállalnom a kezelést, amiből hatot írtak ki” – mondta akkor a színművész.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Nem veszek róla tudomást”

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész elmondása szerint jól érzi magát és próbál nem foglalkozni a kórral. „Nem veszek tudomást a betegségemről, mert különben nem tudom legyőzni. Nem adhatom át magam neki” – mondta az RTL-nek a Magyar Mozgókép Fesztiválon. 

Tünetmentes volt sokáig

A színész arról is beszélt, hogy decemberben kezdte el először azt érezni, valami baj van. Bár panaszai nem voltak, de mégis úgy döntött felkeresi az orvost. Kiderült, évek óta jelen lehetett nála a betegség, csupán tünetmentes volt.

Így ismerte fel a bajt

„Fél évvel ezelőtt gyakrabban vizeltem, de néhány nappal később elmúlt. Aztán december 27-én jótékonysági előadásról utaztam haza Vásárosnaményból, és minden pihenőhelyen, benzinkútnál meg kellett állnom – amint visszaültem a kocsiba, már megint pisilnem kellett” – idézte fel.

Az állapotához képest minden rendben

„Az orvosok azt mondták, az állapotomhoz képest minden rendben van. Az csak hosszas vizsgálatok során fog kiderülni, hogy a kemoterápia hatásos volt-e. Most megnézték a véremben lévő rákos sejtek szintjét, és ha ez a következő vérvételek során csökken, az jelzi a kezelés sikerességét – nyilatkozta a népszerű színész a Blikknek.

Kétféle szert kap

„Kétféle szert is kapok, az egyik maga a kemo, másik pedig egy nyugtató, erősítő vitaminos keverék. Van, akit egy-egy kezelés utána a mosdóba is ki kell kísérni, annyira legyengül, de mivel én nem a legerősebb terápiát kapom, ezért egyedül érkezem autóval, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek” – tette hozzá.

Beszélgetett a sorstársakkal

„Kezdetben várni kellett a soromra, akkor sokat beszélgettem a sorstársakkal, de már időpontra járok, így legfeljebb akkor találkozom betegekkel, amikor kimegyek rágyújtani egy cigarettára – árulta el Reviczky.

Van esély

A Nemzet Művésze hisz a gyógyulásában, úgy gondolja, csak így van esélye a felépülésre. „Tudom, hogy meg fogok gyógyulni! Hit és pozitív gondolkodás nélkül az orvos és a célzott sugározás is felesleges” – mondta Reviczky Gábor, aki saját esetéből tanulva minden férfitársát arra figyelmezteti, nem szabad figyelmen kívül hagyni a vizsgálatokat, pláne 40 év felett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Reviczky Gábor – Forrás: MTVA