Komoly változások jönnek azok életében, akiknek Gmail, vagy Youtube fiókja van. Szigorú szabályok fognak vonatkozni a fiókok aktivitására.

Módosult a szabályzat

Módosult a Google szabályzata, szigorúbb szabályok vonatkoznak a felhasználói fiókok aktivitására. Aki nem használja egy ideig a Gmailjét, YouTube-ját vagy a cég mást szolgáltatását, annak megszüntetik a hozzáférését és egy az egyben letörlik a fiókhoz tartozó összes tartalmát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden elveszhet

Ez a döntés azt is jelenti, hogy gyakorlatilag az összes fontos levelezésed, fotóid, vagy bármiféle alapvető adatod az egyik pillanatról a másikra eltűnhet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Twitter bejelentése után léptek

Nem sok idő telt el azóta, hogy Elon Musk a Twitternél bejelentette a régen nem használt fiókok törlését, a Google is változtat vonatkozó szabályzatán.

Biztonsági okokra hivatkoznak

Az az irányelv kezd most el hatni, melyet még 2020-ban lengetett be a cég. A vállalat ezt biztonsági okokkal magyarázza: az elhagyatott fiókok sérülékenyebbek, egy ilyenek tulajdonosa észre sem veszi, ha támadók megpróbálják átvenni az irányítást fiókja fölött. – írta a hvg.hu

Ami két éve inaktív, annak vége

A Google közlése szerint amelyik fiókba két éven át nem lépnek be, azt inaktívnak minősítik, és törölhetik teljes tartalmát. Ilyen esetekben a Google törli

Ezeket a fiókokat érinti a döntés

A Gmailben, a Google Drive-on, a Naptárban, a Meetben, YouTube-on és a Google Fotók szolgáltatásban lévő adatait, tartalmait, emlékeit. Ha ezeket ritkán használód, örökre elbúcsúzhatsz tőle.

Még maradt némi időd

A most életbe lépett szabály értelmében a fióktörléseket némi türelmi idő után, 2023 decemberében kezdik.

Figyelmeztetni fognak

A Google ígéri, a törlés előtt többször is igyekszik felhívni a felhasználó figyelmét a szankcióra – ám aki nem nézi az adott fiókhoz tartozó leveleit, értesítéseit, az vélhetően nem is nagyon fog értesülni a veszélyről.

Ha több fiókod van, mindegyiket át kell nézni

Ehhez kapcsolódva fontos még, hogy az aktivitás a fiókra vonatkozik, és nem az eszközre. Tehát ha valaki például több Gmail-fiókot használ, akkor mindegyiket fel kell keresnie, hogy azok aktívak maradhassanak.

Mi számít aktivitásnak?

Ha valaki két éve nem nyúlt, és a jövőben sem fog nyúlni a fiókjához, akkor könnyen előfordulhat vele, hogy már a jövőben sem fog. Általában a 24 hónapot határozta meg mérföldkőnek a cég.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció