Az otthoni gondozás során a beteg ápolását legtöbbször a hozzátartozók végzik. Bizonyos esetekben ápoló személyzet is közreműködik. Ilyenkor az otthonápolási eszközök nagy segítséget jelentenek, melyek megkönnyítik az ellátást és a mindennapi teendőket. 

Létfontosságú eszközök betegápoláshoz

Akár idős szerettünk gondozásáról van szó, akár egy családtagunk rehabilitációjáról, ebben a felelősségteljes helyzetben biztosítani kell a testi-lelki jóllétet, miközben a gyógyulás segítésére helyeződik a fókusz. Ugyanúgy a feladatok része, hogy a hétköznapokat minél elviselhetőbbé tegyük, melyhez a komfortosabb környezetről való gondoskodás is hozzátartozik. A Rehaker.hu otthonápolás, gondozás termékköréből beszerezhetők betegágyak, betegmozgató eszközök, felfekvés elleni matracok, ágytakarók. Elérhetők továbbá gyógyszeradagolók, gyógyszerfelezők, kapaszkodók és egyéb ápolási kiegészítők is. 

A mindennapi rutintevékenységek elvégzése, mint például tisztálkodás, higiénia, táplálkozás, öltözés, sokkal nagyobb nehézséget jelent egy efféle helyzetben. Praktikus kellékekkel azonban jelentősen javíthatunk a beteg közérzetén. 

Nélkülözhetetlen például egy megfelelő ágymatrac, melyhez alaposan ismernünk kell a gondozott állapotát. Ez alapján választható fedőmatrac, felfekvés elleni matrac. Rengeteget segíthet egy vízhatlan, légáteresztő huzattal ellátott szivacsmatrac is, de külön beszerezhetők ágyvédő lepedők, huzatok is gumipántos és körgumis kivitelben.

Nem hiányozhat egy ágyasztal sem, mely állítható magasságú, így az ágyban fekve is biztosíthatók azok a tevékenységek, melyekhez asztal szükséges. 

A betegágy jelentősége

Két fő típusa ismert, az acél- és favázas betegágyak. A betegápolási ágyak korláttal és kapaszkodóval felszereltek, ezáltal segítik a gondozó munkáját, miközben javítják a beteg kényelmi érzetét. Bizonyos modellek esetében emelhető a fejtámla és a lábrész. A görgőkkel ellátott típusokkal pedig egyszerűen megoldható a szobán belüli mozgatás is. 

A gyógyászati eszközöket a beteg állapotához mérten kell megválasztani, melyhez elengedhetetlen a szakemberek bevonása is. Ahhoz, hogy az otthoni ápolás minél szakszerűbben történhessen, betegbiztossá kell tennünk azt a helyiséget, amelyben tartózkodik. Ehhez kapaszkodókat, csúszásgátlókat is fontos elhelyezni a kritikus területeken. 

Az otthonápolás készségei 

Azontúl, hogy optimális környezetet teremtünk, nem utolsó szempont az sem, hogy bizonyos készségek megléte éppoly fontos. Egy tartósan beteg személy ellátása küzdelmes és kihívásokkal teli feladat. Ehhez mindenképpen rendelkeznünk kell nagyon sok türelemmel és empatikus képességgel. Nem csupán arról van szó, hogy időnként beviszünk egy pohár gyümölcslevet, pszichésen is stabilnak kell maradni ahhoz, hogy valóban biztosítsuk szerettünk testi-lelki jóllétét, amennyire lehetséges. 

A betegápolási eszközök kétségtelenül rengeteg könnyebbséget jelentenek a mindennapokban, melyet érdemes kihasználni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.