Budapest vezető színigazgatóival találkozott szerda délután Karácsony Gergely főpolgármester. A téma az újranyitás volt. Egyelőre több a kérdés, mint a válasz, de szinte biztos, hogy kevesebb nézővel mennek majd az előadások.

4 millió beoltottnál nyitnak a színházak

Orbán Viktor korábbi bejelentése szerint, ha a beoltottk száma eléri a négymilliót, akkor folytatódik a nyitás és a színházakba is visszatérhet a közönség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napokon belül kinyithatnak

A nyitás napokon belül megtörténhet, ezért Karácsony Gergely főpolgármester szerdán az újranyitás kapcsán megbeszélésre hívta a főváros színigazgatóit.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Top igazgatók

Régen láttunk ennyi direktort egy helyen. Ott volt a Vígszínház vezére Rudolf Péter, a József Attila Színházból Nemcsák Károly, az Újszínház vezetője Dörner György, az Örkény István Színház igazgatója, Mácsai Pál és Máté Gábor a Katonából.

Igazi élmény

Az eseményről a főpolgármester közösségi oldalán jelentek meg fotók. Karácsony Gergely így fogalmazott a bejegyzésben: „Bár az elmúlt hónapokban rengeteg online előadást nézhettünk, az az igazi élmény, amikor élőben élvezhetjük színészeink játékát.” – írta.

Biztonságos előadások

A főpolgármester hozzátette: Tudom, hogy sokaknak hiányzik, hogy színházba mehessenek, mégis az a legfontosabb, hogy a közönség és a színészek is a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.

Járványügyi felelős

Arról egyeztettek, hogyan lehet újranyitni a színházakat. Egyelőre sok a bizonytalanság, a szabályok nincsenek pontosan tisztázva, ezért is kérték a Fővárosi Önkormányzat járványügyi felelősét, hogy szaktudásával segítse a munkát.

Szlávik doktor óvatos lenne

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa néhány napja arról beszélt az Inforádióban, hogy a színházak, mozik nyitásával óvatos lenne, mert beltéren nagyon tud terjedni a vírus.

Védettségi igazolványhoz kötné

A főorvos megjegyezte: Ha lesz olyan döntés, hogy védettségi igazolványhoz kötik bizonyos létesítmények látogatását, infektológusként támogatja azt.

Kevesebb néző

Ha a nemzetközi példák szerint nyitnak a fővárosi színházak, akkor egész biztosan kevesebb néző mehet majd egy előadásra, hiszen minden második, harmadik széken lehet csak ülni. Várhatóan a maszk használata is kötelező lesz, ez pedig nem kis próbatétel elé állítja majd a nem túl jól szellőztetett színházak nézőtéren izzadó nézőket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak a képek a találkozóról

Kiemelt kép forrása: Karácsony Gergely posztja