Kellemetlen helyzetbe kerültek a söfőrök, miután a Zsámbéki-medencébe induló buszok megállóját a  Széna térről Kálmán térre helyezték át. A buszvezetők nem tudnak wc-re menni. Az utasok pedig áznak, fáznak a megállóban és jegyet sem mindig tudnak venni.

Havonta már százezrek olvasnak minket! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését.  Klikk ide!

A buszpályaudvart augusztusban szüntették meg, mert parkot akarnak kialakítani helyette, a távolsági járatok ezért a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból indulnak.

Az RTL Klub beszámolója szerint azonban mivel a Széll Kálmán téren nincs elég hely, ezért indulás előtt a távolsági buszoknak a Déli pályaudvarnál kell várakoznia egy egykori fizetős parkolóban. Ez viszont másfél kilométerre van a Széll Kálmán téri indulási helytől, a buszok a Krisztina körút-Alkotás utca-Várfok utca útvonalon lavíroznak odáig, de az útvonalon több piroslámpa és forgalmas kereszteződés is van, előfordul, hogy csúcsforgalomban be is ragadnak a dugóba.

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondta, a sofőröknek azért is kényelmetlen az új helyzet, mert pihenőjük sincs, WC-re is csak kereskedelmi egységekbe bekéredzkedve tudnak elmenni.

A Széll Kálmán téri megállóval az utasok is elégedetlenek, mert nincs pad és esőbeálló, és bár előre megváltott jeggyel lehet csak a buszokra felszállni, helyben csak automaták vannak, amikkel nem mindenki boldogul. A legközelebbi rendes jegypénztár a tér közepén van, itt a BKK-pénztárban lehet Volánbusz-jegyet is venni.

A Volán azt közölte a csatornával, hogy megállapodtak a Széll Kálmán téren található gyorsétteremmel a sofőrök mosdóhasználatáról, de a megálló áthelyezését nem tervezik. A Déli közelében viszont egy új parkolót alakítanak ki a távolsági buszoknak.

Kiemelt kép: részlet az RTL Klub videójából