Saját fejlesztésű robot tesztelését kezdte meg a budapesti reptéren a reptéri szolgáltatásokat és védelmet ellátó Airport Security Zrt. Várhatóan egyre több takarítónőre nem lesz szükség, ha a robotok valóban beindulnak.

Akár 600.000 Ft havonta! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek. Magas jutalékot kapsz, melyet azonnal utalunk. Fizetjük a telefonszámlád, a járulékaidat és nem számít mennyi idős vagy! A részletekért kattints ide!

Az Airport Security tulajdonosa, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatóhelyettese elmondta, hogy már 2 éve dolgoznak a saját fejlesztésű takarító roboton, aminek a prototípusát vetették be most a repülőtéren.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az ICA (Integrated Cleaning Assistant) azért is különleges, mert egy teljesen önerőből megvalósult magyar fejlesztés és nem egy robotikával foglalkozó cég fejlesztette, hanem egy olyan vállalat, amely napi szinten 5 millió négyzetméternyi felületet takarít. A tervek szerint a mostani, második prototípust követő sorozatban gyártott robotok már 2019 első negyedévében munkába állhatnak a B+N ügyfeleinél – írja az Utaziomajom.hu oldalra hivatkozva Portfolió.hu.

A fejlesztéssel nem az emberi munkaerő teljes kiváltása a cél, hanem annak támogatása és a hatékonyság növelése. A takarítórobot kifejezetten nagy területek, például reptéri terminálok, kórházi folyosók takarítására lett kitalálva – tette hozzá Zalka Péter, a B+N referencia vezetője.

Az ICA egy műszak alatt 1500 m2 területet tud kiszolgálni, és önállóan tervezi a bejárási útvonalát a beprogramozott takarítási helyszíntérkép alapján. Az akadályokat kikerüli, az így kimaradt területeket pedig megjegyzi és később visszatér. Mobil eszközről is kezelhető és jelenti a munkáját, a problémákat visszajelzi.

A Budapest Airport forgalmi igazgatója szerint az utasok nagy érdeklődéssel és csodálkozással fogadták eddig a robottakarítót – írja a gazdasági lap.

Kiemelt kép: Robot takarítógép Ferigehyeb – Utazomajom.hu