Saját fejlesztésű robot tesztelését kezdte meg a budapesti reptéren a reptéri szolgáltatásokat és védelmet ellátó Airport Security Zrt. Várhatóan egyre több takarítónőre nem lesz szükség, ha a robotok valóban beindulnak.

Akár 600.000 Ft havonta! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek. Magas jutalékot kapsz, melyet azonnal utalunk. Fizetjük a telefonszámlád, a járulékaidat és nem számít mennyi idős vagy! A részletekért kattints ide!

Az Airport Security tulajdonosa, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatóhelyettese elmondta, hogy már 2 éve dolgoznak a saját fejlesztésű takarító roboton, aminek a prototípusát vetették be most a repülőtéren.

Az ICA (Integrated Cleaning Assistant) azért is különleges, mert egy teljesen önerőből megvalósult magyar fejlesztés és nem egy robotikával foglalkozó cég fejlesztette, hanem egy olyan vállalat, amely napi szinten 5 millió négyzetméternyi felületet takarít. A tervek szerint a mostani, második prototípust követő sorozatban gyártott robotok már 2019 első negyedévében munkába állhatnak a B+N ügyfeleinél – írja az Utaziomajom.hu oldalra hivatkozva Portfolió.hu.

A fejlesztéssel nem az emberi munkaerő teljes kiváltása a cél, hanem annak támogatása és a hatékonyság növelése. A takarítórobot kifejezetten nagy területek, például reptéri terminálok, kórházi folyosók takarítására lett kitalálva – tette hozzá Zalka Péter, a B+N referencia vezetője.

Az ICA egy műszak alatt 1500 m2 területet tud kiszolgálni, és önállóan tervezi a bejárási útvonalát a beprogramozott takarítási helyszíntérkép alapján. Az akadályokat kikerüli, az így kimaradt területeket pedig megjegyzi és később visszatér. Mobil eszközről is kezelhető és jelenti a munkáját, a problémákat visszajelzi.

A Budapest Airport forgalmi igazgatója szerint az utasok nagy érdeklődéssel és csodálkozással fogadták eddig a robottakarítót – írja a gazdasági lap.

Kiemelt kép: Robot takarítógép Ferigehyeb – Utazomajom.hu