EZT A CIKKÜNKET KISKORÚAKNAK NEM AJÁNLJUK! Csúnyán összevertek egy kutyát a váci vasútállomásnál. A Segítő kezek az Állatokért nevű csoport vezetője szerint a férfi előbb egy nadrágszíjjal, majd ököllel esett egy kutyának pár nappal ezelőtt. A videó a cikkünk alján nézhető meg.

Egy férfi Vácon a vasútállomás közelében megvert egy kutyát. Majd a magatehetetlen kutyát nappal végighúzta az aszfalton, az emberek szeme láttára. Mindezt a térfigyelő kamera is.

A kutya nem a sajátja volt, chip-el rendelkezett, így az orvosi ellátás után visszakerült a gazdájához. A kutyus az egyik kapunyitás alkalmával szökött meg, és gazdája már nagyon kereste.

A rendőrség az elkövetőt kihallgatta, majd elengedte. A tapasztalataink alapján, a bíróság, ha egyáltalán odáig eljut majd az ügy megint egy nagyon komoly ejnye-bejnyével intézik majd el – írják az esetről az állatvédők oldalán.

Az esetről készült videón jól látszik, ahogy a férfi a járókelők között, az aszfalton vonszolja az összevert, magatehetetlen állatot. Makrai Krisztián az állatvédő facebookos csoport vezetője azt mondta a 24.hu portálnak, hogy erről az emberről annyit kell tudni, hogy egy drogos, akinek Ördög a beceneve. Rendszeresen zaklatja és fenyegeti a helyi gyerekeket is, hogy megszúrja őket egy heroinos tűvel, ha nem adnak pénzt neki.

A helyiek mindenképp szerették volna, hogy megbűnhődjön a férfi a bűncselekmény miatt, ezért felvették videóra, ahogy számon kérik az állatkínzót. Ebben az elkövető azt mondta: „Köcsög volt kutya, ezért kézfejjel kapott az orrára, hogy „megcsicskuljon”.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság közben azt közölte a sajtóval, hogy állatkínzás és más bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást egy 38 éves férfi ellen. A nyomozás jelenleg folyamatban van, annak részleteiről bővebb tájékoztatást jelenleg nem kívánnak adni.

Kiemelt kép: részlet a videóból