Amint arról beszámoltunk, február 12-én meghalt  Szurdi Miklós, a Família Kft és a Linda rendezője. A színházi szakember hosszú idő óta súlyos betegséggel küzdött, de így sem állt le a munkával. Az erdőkertesi művelődési ház igazgatója volt. Gór Nagy Mária könnyeivel küszködve mesélt egykori férje utolsó napjairól.

Súlyos betegséggel küzdött

Az elmúlt egy évben Szurdi Miklós már alig nem mutatkozott nyilvánosan, így csupán családja, pályatársai, egykori kollégái és barátai tudták azt, hogy sajnos nagy a baj. A néhai rendező olyan súlyos betegséggel küzdött, amelyből már nem volt visszaút, de mindenki az utolsó pillanatig a csodában reménykedett, így volt feleségei is. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Jóban maradtak Szurdival

Gór Nagy Máriát annak idején meggyötörte a válás, mégis jóban maradt egykori férjével, és rendkívül bízott a felépülésében. Szurdi Miklós halála után azt mondta, hogy volt férje utolsó heteit már a kórházban költötte. Akkor már mindenki tudta, hogy nincs remény. A színésznő jelenlegi férje naponta bejárt Szurdihoz a kórházba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Imádkozott érte

„Sajnos az utóbbi időben már nem volt jól, de a törődésünkért mindig hálás volt. Mindig azt mondta, majd a főztöm meggyógyítja, de mindketten tudtuk, hogy ez nem így lesz. És végül pontosan úgy veszítettem el őt, mint a legjobb barátnőmet, Aradszky Évát. Miklósért az utolsó hetekben már csak azért imádkoztam, hogy hozzá méltó módon tudjon elmenni” – mondta Gór Nagy Mária a Story-nak.

Férjével jó barátok voltak

„A férjemmel, Gulyás Budával a legjobb barátok voltak. Úgy érzem, mintha a testvérem ment volna el. És nem is nekem a legnehezebb, hiszen hat gyermeke gyászolja” – nyilatkozta könnyeivel küszködve első felesége.

Erdőkertesen dolgozott

Szurdi Miklós legutolsó munkái között volt az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár igazgatása, amelyhez, mint mindenhez az életben, nagy ambícióval kezdett hozzá. Halálhírét is a település polgármestere jelentette be.

Sikeres sorozatokat rendezett

„Rendeztem több mint kettőszáz színházi előadást, négy egész estét betöltő játékfilmet, amiből a Hatásvadászok óriási kedvencem. Jó néhány sorozatot, úgy, mint az Angyalbőrbent vagy a Lindákat. Nyolc és fél évig én voltam a főrendezője a Família Kft.-nek, vagy az Éretlenek című sorozatnak, a Privát kopónak. Mégis a legbüszkébb arra vagyok, hogy 2001-ben sikerült megnyernem Siófokon a Magiszter Hotelben az amatőr pingpong-üdülőbajnokságot” – így mutatkozott be annak idején új igazgatói pozíciójában.

Karácsonykor sem volt jó állapotban

Esztergályos Cecília, az egykori Família Kft. oszlopos tagja, karácsonykor beszélt utoljára a rendezővel, aki akkor sem volt túl jó állapotban, de nem hagyta, hogy betegsége miatt ne tudjon a munkára koncentrálni. Ameddig csak tudott, dolgozott.

Felhívták egykori kollégái

„2-3 hete tartottunk egy Família Kft.-s találkozót, amire természetesen őt is meghívtuk, de sajnos már nem tudott eljönni. Telefonon viszont együtt felhívtuk őt, és bár nagyon gyenge, fáradt volt a hangja, nagyon örült nekünk” – mondta a rendező halála után a színésznő.

Pályája

Szurdi Miklós A Színház- és Filmművészeti Főiskolán előbb színész (1970–1974),  majd rendező (1971–1976)  szakos diplomát szerzett. 1969–1970-ben filmgyári asszisztens volt. 1975–1979 között a kecskeméti Katona József Színház, majd 1979–1982 között a szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. 1982-től a Nemzeti Színház tagja. 1983-tól a Mafilm és a Magyar Televízió rendezője.

Televíziós sorozatai

1990 óta a Veszprémi Petőfi Színház rendezője. 2003–2008 között a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója volt. 2007-ben ő rendezte meg Elton John és Tim Rice Aida c. musicaljét, amely Magyarországon akkor ősbemutatónak számított. 2010-ben újra megrendezte a darabot. Olyan kultikus tévés sorozatok rendezője is volt, mint a Família Kft., az Angyalbőrben vagy a Linda.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt fotó: Gór Nagy Mária és Szurdi Miklós – Forrás: BPK montázs