Polgármesteri Ezüstlánc-díjat kapott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Magyar Önkormányzatok Szövetségétől az elmúlt több mint 30 évben végzett kiemelkedő munkájáért.

Ezüstlánc

Idén a Polgármesteri Ezüstlánc-díjat Wittinghoff Tamásnak, Budaörs polgármesterének ítélték oda, Pergő Margit, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) társelnöke, Berhida polgármestere pedig Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű díjat vehetett át. A díjakat Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke adta át. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szakmai díj

Gödöllő polgármestere, a szövetség elnöke, így fogalmaz a közösségi oldalán: „Mindketten évtizedek óta kiválóan vezetik, szolgálják településüket. Büszke vagyok rájuk és boldog , hogy én adhattam át a rangos , szakmai díjakat. Bízom abban, hogy az ő kitartó, elkötelezett munkájuk és az önkormányzati autonómiába vetett hitük, munkájuk sokaknak példát mutat.” – fogalmazott Gémesi György, majd így folytatta:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Sikeres Magyarország

„Csak sikeres önkormányzatokkal lehet egy kormány programja hosszútávon sikeres. Mi polgármesterek, önkormányzati vezetők is abban vagyunk érdekeltek, hogy sikeres és versenyképes legyen Magyarország minden szinten. Ehhez a munkához viszont nem korlátok, hanem szabadság kell. Ezt kérjük a mindenkori kormánytól és azt, hogy ne végrehajtójak hanem partnernek tekintsen bennünnket.” – írta Gémesi György.

Kimagasló tevékenység

A Polgármesteri Ezüstlánc-díj a MÖSZ legrangosabb kitüntetése, azoknak a polgármestereknek az elismerésére, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, életpályájukat az önkormányzatok ügyének szentelték.

30 éve polgármester

Wittinghoff Tamást 1991. februárjában választották először Budaörs polgármesterévé, azóta nyolcadik ciklusát tölti. Vezetése alatt Budaörs folyamatosan és jelentős ütemben fejlődik, az elmúlt években számos díjat és elismerést kapott.

Szabad légkör

A díj átvételét követően Wittinghoff Tamás úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számára ez a díj. Polgármesterként a legfontosabbnak azt tartja, amit a budaörsiektől sokszor hallani „Azért választottuk ezt a települést, mert itt olyan szabad a légkör.” Ezt kellene erősíteni – mondta Wittinghoff Tamás, aki gondolatait azzal zárta: Ma mindannyiunknak elsősorban szabadságra van szükségünk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életmentő beavatkozás

A konferencián ott volt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely is. Városvezetőként üzenték meg, miként alakítanák át az állam és az önkormányzatok viszonyát. Karácsony Gergely életmentő beavatkozást sürget.

Kiemelt kép: Gémesi György és Wittinghoff Tamás – Forrás: Facebook/Gémesi György