Évek óta tartó kálváriát élnek meg a pomázi Mátyás Király Általános Iskola tanulói és az ott dolgozók. Penészes étkező falai között kénytelenek dolgozni és étkezni.

2020 óta tart a kálvária

Az eduline.hu cikke szerint A pomázi Mátyás Király Általános Iskola konyhai dolgozói szerint 2020 óta áznak az intézmény étkezőjének falai, amik mostanra már penészesek, így akár az intézmény dolgozóira és az oda járó gyerekek egészségére is veszélyesek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Facebookon is körbe jártak már a fotók

Az intézmény penészes falairól a helyi Facebook csoportba is kerültek fel képek, amiket a tálalókonyhát üzemeltető Pomáz Kft. városüzemeltetési vezetője töltött fel.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy éve jelezték már a problémát

A céget üzemeltető vezető, Schieszl Csaba azt írja, mielőtt a szülők a Kft-t hibáztatnák, fontos tisztázni, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt már jelezték a problémát a helyi önkormányzatnak.

Ezt mondta az üzemeltető

Egy hónapja az Önkormányzat megjelent egy kivitelezővel, aki több lyukat ütött a falon. A falban találhatő cső van szétrohadva, cserélni kell. Remélhetőleg nem kell ismét egy évet várni a javításig – mondta, hozzátéve, hogy nem kellene megvárni, míg a NEBIH büntetést ró ki, vagy esetleg bezárja a konyhát.

A polgármester is reagált

A posztra a település polgármestere, Leidinger István is reagált. Facebookon azt írta, a Pomáz Kft. alkalmazottja a „sérelmein próbál elégtételt venni és az önkormányzatot befeketíteni. Korábban, múlt év őszén már megjelent egy poszt a Mátyás király iskola ebédlőjének beázott faláról, amelyben az olvasók próbálták kitalálni, hogy ezért az önkormányzat a felelős, vagy a tankerület, vagy kicsoda. A beszélgetésbe bekapcsolódtam és leírtam, hogy az ebédlő karbantartása az önkormányzat feladata és felelőssége és itt bizony egy komoly műszaki problémával állunk szembe, amit próbálunk elhárítani”

A polgármester szerint már tavaly orvosolni akarták a problémát

Elmondása szerint 2022 áprilisában a város vezetése már megrendelte a konyha beázásának felderítését a kft-től, akik azonban a hibát nem találták meg, azért a tető vízszigetelését tették felelőssé, holott – mint később kiderült – a víz a falakban található vascsőből folyik, melynek javítását csak nyáron tudják elvégezni. Ehhez három cégtől – köztük a Pomáz Kft.-től is kértek ajánlatot – akik viszont továbbra is azt állították, hogy a tetővel van a probléma.

A polgármester szerint kampány folyik ellene

„Ma, április 19-én a kft alkalmazottja elkezdett uszítani az önkormányzat ellen. Holott ők végeztek hanyag munkát, mert nem találták meg a hibát (erre fizettünk 104 ezer forintot), majd bele akarták vinni az önkormányzatot egy 700 ezer forintos tetőszigetelésbe, ami a problémát nem oldotta volna meg”

A Pomáz kft. még nem reagált az ügyre

Az üggyel kapcsolatban a Pomáz Kft. is megkereste az eduonline.hu, de eddig még nem reagáltak az ügyre.

Legutóbb egy HÉV-baleset miatt került fókuszba Pomáz

A 16 éves fiú át akart kelni a síneken, azonban az érkező szerelvényt se nem látta, se nem hallotta, a szemtanúk elmondása szerint fel sem nézett, zenét hallgatva teljesen kizárta a külvilágot.

Fülhallgatóval közlekedett

Az eset után egy pomázi lakosság Facebook-csoportban azt írta az egyik szemtanú: „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett és dudált a HÉV, de sajna nem hallotta”

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook/