Négy ember halálát okozta az M3-as autópályán a szlovák állampolgárságú Eva Rezesova. A börtönt megjárt nő őszintén beszélt a napokban Friderikusz Sándornak az egész országot megrázó balesetről, melyet ittasan okozott. Bevallotta, hogyan változtatták meg őt a történtek.

4 ember halt meg

Az egész országot megrázta, amikor Eva Rezesova szlovák milliomosnő négy ember halált okozta 2012-ben egy baleset során. A nő BMW terepjárójával 170 kilométer/órás sebességgel belerohant egy Fiatba az M3-as autópályán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt a luxusterepjárót vezette Eva Rezesova

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ittasan vezetett

A Fiat totálkárosra tört, majd a baleset következtében kigyulladt, így a négy benne ülő embernek esélye sem volt a túlélére. Kiderült, Rezesova agresszívan vezetett és ittasan ült a volán mögé.

Így nézett ki a baleset után az áldozatok autója

9 évre ítélték

Rezesovát 9 év börtönre ítélték, de jó magaviselete miatt hat év után, 2018-ban szabadulhatott. Azóta kiadott egy könyvet, most pedig Friderikusz Sándor YouTube-on futó műsorának volt a vendége, ahol őszintén beszélt arról, milyennek látja most akkori önmagát, hogyan változott meg az évek során.

Megváltozott a baleset óta

„Én meg a szűk családom tudja, milyen vagyok most és milyen voltam akkor” –mondta Rezesova, Friderikusz Sándornak. A szlovák nő egyébként a börtönben tanult meg magyarul.

A gyerekei az elsők

„Azt gondoltam, mindent lehet, hogy enyém a világ. Kicsit megváltozott azért valami, amikor megszülettek a gyermekeim, mert akkor már megéreztem, hogy nemcsak én vagyok a világon, nem én vagyok az első, hanem a gyermekeim” – vallotta be.

Bűntudata van

Friderikusz kérdésére, miszerint a hat börtönév vagy a bűntudat változtatta-e meg azt válaszolta: ”Az a bűntudat most is ott van bennem. Hat év alatt megértettem, hogy fel kell vállalni a felelősséget és gondolni kell a következményekre”.

Már ezerszer megtette azt az utat

A tavaly megjelent könyvében egyébként így emlékszik vissza a baleset napjára: ”minden úgy ment, mint máskor, hiszen a Kassáról Pozsonyba vezető utat már ezerszer megtette korábban, és semmilyen jel nem utalt arra, hogy itt most bármi történni fog”.  

Felbukkant egy kis autó

Majd így folytatta visszaemlékezését: „aztán egyszer csak a sötétségből felbukkant egy kis autó”, mire ő mindkét kezével elkezdte a kormányt szorítani, és minden erejével rányomott a fékre, de már tudta, hogy a becsapódást nem tudja elkerülni.

Külső szemmel látta a történteket

A baleset részleteiről annyit ír könyvében, hogy akkor az autópályán úgy érezte magát, mintha csak külső szemmel figyelné a történteket és saját magát is. Szerinte még azt sem észlelte, hogy az autója felborult az ütközéstől, és arra sem emlékszik pontosan, hogyan jutott ki a kocsiból a hátsó ablakon keresztül. Arra viszont emlékszik, hogy nagy tüzet látott. 

A könyvében kért bocsánatot

Rezesova kilenc év után a könyvében kért bocsánatot a baleset áldozatainak családtagjaitól. Ezt írta:  „bár a bocsánatkérését a bírósági tárgyaláson az utolsó szó jogán felolvasta, az nem helyettesíti azt a megbánást, amit közvetlenül a baleset után személyesen kellett volna kifejeznie nekik”.

Több család élete ment tönkre

A szlovák nő szabadulása után az áldozat hozzátartozói ezt mondták: „A hozzátartozóknak sosem lesz megnyugvás, nincs, ami enyhítené ezt a fájdalmat. Négy ember halt meg, és több család élete ment tönkre. Mitől hinnénk el, hogy Rezesova megváltozott a börtönben? Még csak bocsánatot sem kért soha.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes interjú csütörtök este 8 órától hallgatható meg Friderikusz YouTube-csatornáján

Kiemelt kép: Eva Rezesova – Forrás: YouTube/Friderikusz