Másképp kel fel, másképp él azóta, amióta leállt az ivással – ezt mondta az RTL Fókusz című műsorában Molnár Gusztáv. A színész félrecsúszott élete a nyilvánosság előtt zajlott. Egy évvel ezelőtt pedig majdnem belehalt szenvedélybetegségében. Elveszítette munkáját, családját, mindent, ami fontos volt számára.

Senki nem köszöntötte fel

Tavaly, a születésnapján, egyedül volt otthon. A színész azt mondja, senki nem hívta fel és senki nem is kereste, hogy felköszöntse. Egy verekedés miatt beszakad a dobhártyája, amely vérzett. A fül-orr-gégészetről pedig átküldték a belgyógyászatra.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hónapjai voltak hátra

„Ott közölték velem, hogy hónapjaim vannak hátra. Nem évek, hanem hónapok. Annyira be volt gyulladva a májam. Kijöttem, leültem egy parkban és elkezdtem zokogni” – emlékezett vissza a színész az egy évvel ezelőtt történtekre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Járni is alig bírt

Molnár Gusztáv azt mondta, hogy egy évvel ezelőtt annyira mélyponton volt az élete, hogy szinte már járni sem tudott. „El akartam hagyni édesanyjám lakását és a vonat elé vetni magam. Dédesanyám félemeleten lakik, de egyszerűen nem bírtam lemenni a lépcsőn. Akkor is elkezdtem zokogni, hogy hogyan jutottam el ide? Azt hiszem, akkor én valamilyen szinten meghaltam”.

Elhagyta a felesége

Guszti botrányos magánélete és szenvedélybetegsége a nyilvánosság előtt zajlott. Amikor végérvényesen eldőlt, hogy Guszti súlyos alkoholista, akkor felesége nem bírta tovább és 2022 nyarán beadta a válópert. Ez volt az utolsó csepp Guszti életében, ekkor gondolta úgy, hogy nincs tovább és segítséget kért gyerekkori barátjától.

Elvonókúrára ment

A megoldást az egyik komlói rehabilitációs intézet jelentette számára. Itt újra építették darabokra hullott személyiségét és Gusztinak azzal is szembe kellett néznie, hogy mit jelent számára az alkohol.

14 évesen kezdett el inni

„14 éves koromban ittam először, egy osztálybulin. De ájulásig. Akkor ez vicces volt, lehetett róla sztorizni. Aztán nagyon sok ilyen történetem lett”.

Mindent elveszített

A színésznél, a komlói intézetben kezdett el tisztulni a kép, hogy alkoholizmusa miatt mit veszített el. Amikor 265 nap múlva kijött, már csak a válási papírokat kellett intézni.

Nem találkozott a volt feleségével

Viviennel személyesen nem is találkozott. „Fájt ez nekem akkor nagyon, hogy ő megtette a maga részét, amilyen meg én voltam akkor, az legyen az én dolgom”. Guszti azt mondja, nem nézte meg, hogy Vivien mit nyilatkozgatott róla egy évvel ezelőtt. Közel egy évig nem találkozott kisfiával, ez volt a legfájdalmasabb a komlói életében.

A fia rángatta vissza

„Amikor mindent elveszítettem, akkor nagyon sokszor azt éreztem, hogy én ezt nem fogom bírni, nem fogom tudni végig csinálni, én ehhez kevés vagyok. És akkor tudtam rá gondolni, hogy ő van és felelősséggel tartozom iránta. És ha valakit szeretsz, akkor el kell fogadnod az életednek a hogyan – ját?”

Másképp kel fel

Amióta kijött a rehabilitációról, ír, olvas és edz. Semmit nem akar elsietni, azt mondja, az újabb krízishez vezetne. „Azt, hogy fogok-e még inni, fogok-e még másokat megbántani, azt nem tudom kijelenteni, hogy nem, soha. Azt tudom, hogy reggel felkelek és minden másképp van. És holnap is így lesz”.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Molnár Gusztáv