Életveszélyes belső vérzéssel került kórházba Benkő László. A zenész azért ment be a kórházba, mert gyengélkedett és attól félt, hogy elkapta a koronavírust. Ez mentette meg az életét.

Már hazatérhetett a kórházból Benkő László, aki életveszélyes belső vérzése után több mint egy hétig volt infúzión. „Magam sem hittem, amikor az orvosok elmondták, hogy a gyomrom és a nyelőcsövem vérzése hozzávetőleg két hónapja kezdődhetett, és valósággal ledermedtem, amikor közölték, hogy két és fél liter vér hiányzott belőlem, mert hozzávetőleg öt liter a teljes vérmennyiségem. 

Ha aznap nem jövök be a klinikára, másnap arra ébredhettem volna, hogy meghaltam, mert még 1-2 deci vér elszivárgása végzetes lett volna” – mondta a Blikknek az Omega billentyűse.

„Tulajdonképpen a koronavírus-járványnak köszönhetem, hogy életben maradtam, ami furcsán hangzik, mert – lekopogom – fertőzött nem lettem, de olyan erős volt bennem a félsz, hogy amikor másfél hete, vasárnap kritikusan legyengültem, azért nem vártam meg a hétfőt, hogy minél hamarabb megtudjam, ezt a vuhani nyavalyát kaptam-e el vagy sem” – mondta a billentyűs.

Miután kiderült, hogy nem koronavírusos, tovább vizsgálták, mert nagyon alacsony volt a vérnyomása. Az orvos és a nővér egyszer csak elcsendesült, Benkó László látta az arcukon, hogy valami nincs rendben. Ekkor vették észre, hogy a zenész sok vért vesztett, a belgyógyászatra vitték, ahol feltárták a belső sebeit és kezelni kezdték.

A belső vérzése valószínűleg a rákgyógyszerek mellékhatásai miatt alakult ki, mert 25 különféle készítményt szedett.

Kiemelt kép: Benkő László – Forrás: youtube.com