A soroksári HÉV elé vetette magát M. György taxisofőr, miután elgázolt egy motorost csütörtök délután. György vélhetően bepánikolt, miután meglátta a mozdulatlan áldozatot, és nem sejtette: a motoros férfi könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Gyászol a taxis közösség, miután értesültek szeretett kollégájuk, a 63 éves M. György sokkoló halálhíréről. György éppen beteg élettársát fuvarozta a Soroksári úton, amikor elgázolt egy motorost. A rutinos taxis azonnal kiugrott a kocsiból, és a motoros segítségére sietett, azonban amikor meglátta a mozdulatlanul fekvő férfit, azt hitte, hogy meghalt. Sokkot kaphatott, és a közeledő HÉV elé vetette magát. A balesetről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

„Szörnyű látvány volt. A sofőr rögtön a motoroshoz rohant, azt láttuk, hogy a bukósisakja messze gurult, és mozdulatlanul fekszik. Aztán minden egy pillanat műve volt. A kiérkező rendőrök és a többi ember is kiabált a taxisnak, de hiába, ő ugrott” – mondta a Borsnak egy szemtanú.

A rendőrök azonnal Györgyhöz szaladtak, aki akkor még élt ugyan, de olyan súlyosan megsérült, hogy végül a helyszínen meghalt. A tanúk ellentmondásosan nyilatkoztak arról, hogyan történt a baleset. Volt, aki szerint a motoros hibázott, míg mások szerint a taxis fordult meg szabálytalanul a dupla záróvonalon. A motor sofőrje állítja: nem ő fordult tilosban.

„Azt gondolom, hogy vissza akart fordulni a dupla záróvonalon. A középső sávban ment lassan, a buszsáv felé húzódva. Én a belső sávban próbáltam elmenni, de onnan hirtelen elém fordult” – mondta a lapnak Lajos, akinek a lába és a kulcscsontja törött el. Ő már nem látta, mi történt ezután, még az ütéstől kábán feküdt az aszfalton.

A taxist mindenki szerette és tisztelte

M. György 40 éve taxizott. A Bors úgy tudja, a férfinak nemrég volt egy másik balesete, ahol nem ő volt a hibás, de a kocsija kissé összetört, ez kellemetlen emléket hagyhatott benne. A Bors megtalálta a férfi összetört családját, gyermekei is úgy vélik, pillanatnyi sokkhatás történt.

A HÉV-et egy 25 éves vezető irányította, akinek alighanem ez lehetett az első halálos gá­zolása munkája során. Úgy tudjuk, őt is nagyon megviselte a tragédia.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: csepel.info/Pásztói Zsolt