A 7. osztályos Dávidnak minden előzmény nélkül megállt a szíve a testnevelésórán és a fiút mentőhelikopterrel szállították az egyik budapesti kórházba Salgótarjánból. Azóta kiderült: a fiú visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett és hosszas rehabilitáció vár rá Miskolcon. A család anyagi helyzete kilátástalan, az édesanya egyedüli családfenntartóként kért segítséget.

Újra kellett éleszteni

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról májusban, hogy rosszul lett egy hetedikes diák a testnevelésórán az egyik salgótarjáni általános iskolában. A fiút újra kellett éleszteni, majd mentőhelikopter szállította az egyik budapesti kórházba. Dávidot azóta is kórházban ápolják és bár azt még nem tudták megállapítani, miért állt meg a szíve, súlyos oxigénhiányt és visszafordíthatatlan agykárosodást észleltek nála. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudta, mi a dolga

,,Kollégánk azonnal és szakszerűen hozzájárult a gyermek életének megmentéséhez. Defibrillátorok is vannak egyes tagintézményeinkben kihelyezve, de erre nem volt szükség, köszönhetően a kolléga gyors és kemény helytállásának” – mondta akkor Tőzsér Katalin intézményvezető helyettes. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kilátástalan helyzetben

Édesanyja, Szandra minden nap mellette van, így nem tud dolgozni. A fiú felépülése hosszú folyamat lesz, a család anyagi helyzete pedig pillanatnyilag kilátástalan, ugyanis albérletben élnek, amit édesanyja egyedüli családfenntartóként próbál fenntartani. 

„Örök életére ágyban marad”

„Azt mondták az orvosok, hogy ezek után Dávidnak 24 órás felügyeletre lesz szüksége, és örök életére ágyban marad. De én hiszek benne, hogy vannak csodák és van számunkra is remény” – nyilatkozta korábban Szandra.

A kisfia tartja benne a lelket

„Rengeteg pénzt felemészt az is, hogy a rokonok bejárnak a kórházba hozzánk Salgótarjánból, hoznak ruhát meg ami kell. De az albérletünket sem tudom, hogy fogom kifizetni, vagy Dávid további fejlesztéseit. Nem is merek még ilyenekre gondolni. Most bennem csak a kisfiam tartja a lelket, hogy ő jól legyen, ez az egyetlen célom” – fogalmazott az édesanya a Borsnak.

Összefogtak értük

A helyzet azonban úgy tűnik mégsem kilátástalan, ugyanis rengetegen összefogtak a Nógrád vármegyei megyeszékhelyen Dávidért és családjáért. Aki tudja anyagilag támogatja őket, de Dávidnak szüksége van különféle orvosi és tisztálkodási dolgokra is, például kenőcsökre a felfekvés ellen. Ezeket egy salgótarjáni szépségszalonban gyűjtik a kisfiú számára.

Imádkoznak érte

Sőt, a salgótarjáni egyházközség is a család mellé állt: Dávidért rendszeresen imádkoznak közösen a hívők, kedd reggel pedig misét is mondattak a kisfiú felépüléséért.

Árverés

Hüvösi Csaba a Nógrád Megyei Hírlap fotóriportere az elsők között hallott a Dáviddal történtekről. Őt is mélyen érintette a családdal történt szörnyű eset, így úgy döntött a saját módján segíti a család anyagi helyzetét: egy általa készített 60*90 centiméteres vászonfotót bocsátott árverésre, a befolyt összeget pedig a családnak adja. 

Már tud mosolyogni

 „Nagyon hálásak vagyunk, hiszen ezzel a segítséggel messzebbre is juthatunk Dávidkával a fejlődésben. Minden nap elmondom neki is hogy mennyi ember támogatja és hogy küldik neki az erőt, ő pedig már tud mosolyogni és nagyon harcol, de rengeteg fejlesztés kell majd neki – nyilatkozta az édesanya. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció