Aggasztó fejleményekről számolt be Reviczky Gábor a betegségével kapcsolatban. A rákkal küzdő művész nemrég még büszkén mesélt arról, hogy súlyos betegsége ellenére nagyon jól viseli a kezeléseket, most azonban elárulta: romlott az állapota: ötszörös csontáttéte mellett nyirokmirigyrákkal küzd, a színházi munkára pedig jelenleg alkalmatlan, mert nagyon hamar elfárad.

Prosztatarákot diagnosztizáltak

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt az év elején, prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábornál, nem sokkal később pedig meg is műtötték. Bár az operáció után úgy tűnt, minden rendben van, később a PET CT-n kiderült: áttétek alakultak ki a szervezetében. A színész eleinte nem akart kemoterápiás kezelésen részt venni, ám később meggondolta magát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Váratlanul lett rosszul

A 74 éves színművész állítása szerint egy vadász során jött rá, valami nem stimmel. Váratlanul rosszul lett, majd pedig a diagnózis után kiderült, a daganat már hosszú ideje a testében lehet. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vadászni voltak

„A kollégáimmal vadászni mentünk, amit egyébként gyűlölök, csak a társaság miatt adtam be a derekam. Minden szép volt, és egyszer csak elrepült fölöttem egy fácán. Soha életemben nem találtam még el vadat, de akkor pont a lábam elé zuhant a tetem, és abban a pillanatban rosszul lettem. Gyorsan kórházba vittek, ahol rövid vizsgálat után közölték, hogy rákos vagyok. Rögtön három daganatom is van…” – mondta a Nők Lapjának adott interjújában Reviczky Gábor.

Szembenézett a kórral

Reviczky Gábor hősiesen nézett szembe a kórral, és mindig arról beszélt, hogy igyekszik a lehető legpozitívabban hozzáállni a betegségéhez. Egyedül járt a kemoterápiás kezelésekre, majd autóba ült és hazavezetett.

Kétféle szert kapott

„Kétféle szert is kapok: az egyik maga a kemo, másik pedig egy nyugtató, erősítő vitaminos keverék. Van, akit egy-egy kezelés utána a mosdóba is ki kell kísérni, annyira legyengül, de mivel én nem a legerősebb terápiát kapom, ezért egyedül érkezem autóval, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek” – nyilatkozta néhány hete a színművész.

„Színházra most nem vagyok alkalmas”

Reviczky Gábor most az e heti Húzós Rónai Egonnal podcast vendége volt, ahol arról vallott, hogy immár nehezebben viseli a betegséget és a kezeléseket. „Színházra most nem vagyok alkalmas. Most legalábbis nem. Forgatok, és ott is elfáradok, de a forgatás tartja bennem a lelket, illetve az, amikor felvétel van, mert akkor semmit nem érzek, de utána elfáradok. Nagyon hamar elfáradok, de hát ez valószínűleg a kemótól van, és remélem, hogy ennek most már vége lesz” – mondta a műsorban Reviczky Gábor

„Tele vagyok ráksejttel”

„Nem tudatosult, hogy ilyen súlyos betegségem van. Mondták, hogy tele vagyok ráksejttel, a biopszián egyetlen egy ép sejtet sem találtak, úgyhogy onnan mindent ki kellett vagdosni. Az orvos elárulta, hogy ez nem egy friss dolog, hanem 5-10 éves. Ez pedig azt jelenti, hogy nekem már tíz éve rákom van” – jelentette ki a népszerű művész.

Elzáródott a húgycsöve

„Én semmit nem vettem észre, csak egyik napról a másikra elzáródott a húgycsövem. Bedurrant ez a dolog, nem voltak előjelei” – emlékezett vissza a műsorban Reviczky, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy negyvenéves kor felett a férfiaknak ajánlott a prosztataszűrés, szemlézte a Blikk.

Ötszörös áttét a csontban

 „Kiderült, hogy a csontban ötszörös áttét van, továbbá van még egy nyakmirigyrákom is. Ez már egy szövődmény, és nem ugyanaz a ráksejt, mint ami a prosztatában volt, hanem tovább fejlődhetett. Emiatt pedig persze, hogy bevállalom a kemót, mert a legszörnyűbb halál a csontrákos halál, amikor üvöltve halnak meg a betegek a fájdalomtól” – mondta a műsorban, hozzátéve: továbbra is igyekszik pozitívan hozzáállni a betegségéhez. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Reviczky Gábor. Fotó: Youtube