Minden családban elsődleges cél, hogy a babák és kisgyermekek egészségét a lehető legnagyobb mértékben megóvják. Ehhez hozzátartozik a bőr védelme is a különféle káros környezeti hatásokkal szemben. 

A toxikológiai kutatások arra mutattak rá, hogy az allergén anyagok kiválthatnak bőrpanaszokat, emiatt különösen fontos, hogy natúr és igazoltan bio babaápolókat válasszunk!

Natúr babaápoló készítmények 

A természetes babaápolók biztonságot adnak mind a szülőknek, mind pedig a gyermekeknek. Szerencsére egyre bővül a natúr kozmetikumok palettája, melyeket könnyedén beszerezhetünk, például a BIOLA Webshop babamama termékeinek kínálatából. Az itt megtalálható babafürdetők S.L.S. mentesek, így megóvható a gyermekek bőre a szárító, zsírtalanító hatásoktól.

Több szakcikkben is beszámoltak arról, hogy az S.L.S. tartalmú babafürdetők és samponok rendszeres alkalmazása során növekedett a bőrgyógyászati panaszok megjelenésének esélye.

A natúr babaápolók nem tartalmaznak parabént, paraffinolajat, szintetikus illatanyagokat sem, érzékeny bőrű gyermekeknek is előnyösek. Ezt bőrgyógyászati tesztek is alátámasztják. Másrészt ezekben a termékekben magas a gyógynövény-kivonatok mennyisége, ezáltal segíthetők a bőr regenerációs folyamatai. Ezek a készítmények GMO anyagokat sem tartalmaznak. Az igazoltan bio babatermékek még magasabb hatóanyagtartalom mellett tisztábbak, biztonságosabbak és hatékonyabbak!

Természetes babafürdetők és gyengéd ápolás

A babák bőre gyengéd gondoskodást igényel, ezért ajánlott a szintetikus összetevőket tartalmazó termékek mellőzése, és helyettük természetes, gyógynövény alapú babakészítmények használata.

Érzékeny bőr esetén kifejezetten javasolt a Bio levendulás babafürdető és a Calendula babafürdető. A levendulás kellemesen enyhíti a feszültséget aromaterápiás hatásának köszönhetően, remek választás egy mozgalmas, kirándulós nap végén.

Fontos szempont, hogy a popsikenőcsök is bio termékek legyenek, ilyen például a Herbal baba popsivédő. A pelenkázás miatt külön figyelmet érdemel ez az érzékeny, irritált bőrterület. Érdemes illatmentes pelenkára váltani, és rendszeresen ápolni popsikrémmel.

Vízhiányos, nagyon érzékeny bőrrel rendelkező babáknak tökéletes megoldás a Ligetszépe testápoló, mely bőségesen tartalmaz tápláló összetevőket, vagy a Bio Calendula & Nigella baba testápoló, mint a leggyengédebb bőrápolás a gyermekeknek.

Natúr termékek az édesanyáknak is!

Az anyák egyik kihívása a terhességi csíkok, melyek mérsékelésére és a bőr újrastruktúrálódásának segítésére is elérhetők natúr, megbízható készítmények. Gyorsan növekvő tiniknek is ajánljuk a növekedési csíkok megelőzésére.

Nélkülözhetetlen az anyatejes táplálás időszakára egy mellápoló beszerzése, mint például a Bio Mammy mellápoló balzsam.

A várandósság és a szoptatás idején célszerű kerülni az alumíniumsókat tartalmazó dezodorokat, szerencsére ennek kiküszöbölésére is van megoldás a bio világban. Mentes termék például a Bíbor kasvirágos krémdezodor. 

Láthatjuk, hogy bőven akad választási lehetőség. Dönthetünk úgy, hogy lecseréljük a szintetikus vegyületeket tartalmazó kozmetikumokat természetes növényi komponensekben gazdag biokészítményekre.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!