Kisgyermekes anyukaként valószínűleg a te életednek is masszív részét képezi a kölesgolyó, a banán, a süti és a baracklé, amelyek a BKK-n történő vagy egy hosszabb séta során az esetek többségében mindig a babakocsi huzatján landolnak.

Egy teljes kitakarítására viszont nem mindig jut idő a sűrű gyerekes hétköznapok közepette, így érdemes rendszeresítened egy “tűzoltó” takarítást, amit ha 2-4 hetente megcsinálsz, akkor nagyon jó állapotban tarthatod a Babakocsi Mánia kínálatából vásárolt babakocsidat.

A folyamatról bővebben

Kezdd azzal, hogy alaposan átporszívózod a babakocsi ülőrészét, az alsó kosarat, illetve a zsebeket! Majd egy vödör meleg vízbe tegyél abból a mosószerből, amit a gyerkőc ruháinak mosásához használsz, márts bele egy rongyot, és töröld át vele az egész babakocsit, az üléstől és a kupolától kezdve a biztonsági öveken, az övpántokon és a csatokon át a tolókarig! Makacsabb szennyeződések esetén természetesen használhatsz kefét is.

Normál esetben ezzel már a munka nagy részét le is tudtad, de ha szeretnél biztosra menni, akkor akár egy kis fertőtlenítést is végezhetsz. Fújd rá a fertőtlenítőszert 10-15 centiméter távolságból rá a babakocsira mindenhova!

Hogyan zajlik a nagytakarítás?

A nagytakarítás a fentebb kifejtett hétköznapi takarításhoz képest két plusz lépést tartalmaz. Át kell mosnod a kocsit egy nagy nyomású tisztítógéppel, és átmenni a felületén egy kisebb gőzgéppel. Ha ezek közül a berendezések közül egyik sincs a háznál, akkor irány az önkiszolgáló autómosó!

Ez egyébként segít abban is, hogy megszabadulj az olyan mértékben felgyülemlett szennyeződésektől, amelyek miatt a babakocsit nem lehet lefékezni, a kerekek nem megfelelően forognak, vagy nem lehet kioldani az első kerekek bolygósító gombját.

Abban az esetben viszont, ha le lehet szedni a huzatot, akkor erre nincsen szükség. Egyszerűen csak be kell dobni a huzatot 30 fokon a mosógépbe kimosni, és pikk-pakk kész is vagy.

Ezt a procedúrát szigorúan az év melegebb időszakára kell időzíteni, mivel ha a babakocsi nem szárad meg teljesen, akkor a szövet be tud penészedni, és mint ahogy azt te is jól tudod, ez a babakocsi legnagyobb ellensége. A legtöbb esetben ugyanis még komoly penészölő vegyszerekkel sem feltétlenül lehet megszabadulni tőle.

Egyéb karbantartási feladatok

Abban az esetben, ha szeretnéd elkerülni, hogy a túrázás során vagy az őszi időszakban defektet kapjatok a szúrós termésektől, akkor mindenképpen érdemes a takarítást követően defekt folyadékot tenni a kerékbe. Persze ez csak a felfújható típusra érvényes.

Kérdés esetén a fentebb már említett Babakocsi Mánia szakértő munkatársai szívesen áll majd a rendelkezésedre a webáruházban feltüntetett elérhetőségek egyikén.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a babakocsimania.net oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.