Filmbe illő baleset történt szombaton este a 8. kerületben a II. János Pál pápa téren. Egy vélhetően bódult sofőr túl gyorsan ment, nekihajtott egy autónak, majd belecsapódott egy kürtöskalácsos teherautóba, az kidöntött egy oszlopot, az oszlop pedig rádőlt egy Audira. Ha a kedves olvasó most röhögne, ne tegye. Szerencsére ugyan nem sérült meg senki, de nagyobb baj is történhetett volna, a sofőr pedig sokkal olcsóbban megúszta volna a hazafelé utat, ha taxit hív.

Nagy csattanás

A baleset szombaton 19 óra körül történt a 8. kerületben a II. János Pál pápa téren, ahol a focizó srácok nagy csattanásra lettek figyelmesek.

Görbült az oszlop, tört a kürtöskalácsos autó

Bódult lehetett a balesetet okozó sofőr

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, hogy a balesetet a fehér Opel Insignia sofőrje okozta, aki nem kizárt, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba ült.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Elveszhtette az ítélőképességét

Az alkoholtól elveszthette a sebességérzetét, így a gázra taposhatott. Eközben egy Suzuki SX4-es terepjáró a Rákóczi út felé haladt a Népszínház utca felől.

Elkapta a kormányt

A túl gyorsan haladó Opel utolérte a Suzukit. Az Opelt vezető sofőr a bódultsága ellenére az utolsó pillanatban érzékelhette, hogy nekimegy valaminek, ezért elrántotta a kormányt.

Nekiment a kürtöskalácsosnak

A Suzuki bal hátsó sarkát kapta el, majd nekipördült a kürtöskalácsos Renault Master teherautónak.

Kiszakadt a kereke

Az ütközéseknek itt nem volt vége. A kürtöskalácsos autó akkorát kapott, hogy kiszakadt a jobb első kereke, majd nekicsapódott egy villanyoszlopnak.

Négy járművet tört össze az ittas sofőr

Az ütközési energia még mindig nem állt le. A villanyoszlop kidőlt és ráesett egy mellette parkoló nem túl régi A3-as Audira, ami szintén összetört. A vétkes sofőr így a saját autójával együtt négy járművet és egy villanyoszlopot trafált szét.

Segítettek a srácok

A balesetet látták a téren focizó srácok és a kutyasétáltatók. Azonnal segíteni akartak, az egyik sofőrt kiemelték és stabil oldalfekvésbe fektették. Az Opel sofőrjét a balesetet követően vér- és vizeletvizsgálatra vitték a rendőrök.

Túl drága lett az iszogatás

A balesetet okozó sofőrnek szinte biztosan elveszik a jogosítványát, kérdés mennyi időre tiltják majd el a vezetéstől és mennyi bírságot kell majd fizetnie. Sokkal olcsóbban megúszta volna, ha taxival megy haza, ha már iszogatott egy kicsit.

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián